Şehitkâmil Belediyesi desteğiyle yapımı tamamlanarak hizmete başlayan Kardeşlik parkında gerçekleşen toplu açılış törenine Eski Tarım Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Kerem Süleyman Yüksel, Ak Parti Bismil Belediye Başkan Adayı Mustafa Kemal Arslan, Kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış Konuşmasını yapan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, 18 Mart Çanakkale zaferinin kutlayarak konuşmalarına şöyle devam etti. Yüksel, İlçemiz açısından son iki yıl içerisinde yapılan çeşitli kamu yatırımlarının sadece 1 ay içerisinde yapımı tamamlanan hizmetlerinin açılışı için bir araya geldik.
Hem Sosyal, altyapı ve kırsal projelerinde merkez ve kırsal mahallerimizin Bismil Belediyesi olarak hizmetlerindeyiz. Bu süre zarfında Büyükşehir Belediye başkalığımızda bizden desteklerini esirgemediler.  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanımız da bize verdiği destekleri ile işimizi kolaylaştırdı. Yakın zamanda tamamlamış ve hizmete hazır olan 14 eserin açılışı için bir aradayız hatırlarsanız çok yakın bir zaman önce doğalgaz açılışını gerçekleştirmiştik.
Önümüzdeki yıllarda inşallah doğalgazın 2 ve 3. etapları ile beraber ilçemizin Merkez mahalleleri doğalgaz hizmetinden faydalanmış olacaktır. Bu sadece yatırımlardan bir tanesi ilçemize yakışan bir otogara ihtiyacımız vardı Büyükşehir Belediye Başkanımız belki birçok ile nasip olmayacak otogarı Bismillimize kazandırdı.
Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kardeşlik parkımızı da hizmete açıyoruz. İlçemize bağlı Kağıtlı Mahallesi'nde Jandarma karakolunu inşa ettik bugün tamamlanması belediyemize nasip oldu bunu İlçe Jandarma Komutanlığına teslim ettik.
Belediye olarak eğitime çok önem verdik sosyal ve kültürel projelerde bu kapsamda sadece bugün açılışı yapacağımız bir tanesini 25 tane Anaokulu binasını inşa ettik. Ayrıca Milli Eğitim bize bağlı okullarımıza 10 tane Z Kütüphanesi Belediye olarak yaptık.
Son olarak ilçemizde bir tane Aile Destek Merkezi vardı biz de belediye olarak bunun yetersiz olduğunu kanısına vararak iki tane daha Aile Destek Merkezi hizmete açtık.
Doha sonra konuşlarını yapmka üzere kürsüye gelen Diyarbakır Büyükşehişr Belediye başkanı Cumali Atilla: “Gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Hemşerilerimizin yaşam standardına ve ülkemizin gelişmesine katkı olan bu yatırımlarla insan odaklı Belediyenin en güzel örneklerini yaptık. Şehirlerimizde görevlendirme yapılan belediyelerimiz belediyecilikte vatandaşlarımıza birbirinden güzel hizmetler sundular. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bize hak ettiği hizmetleri sunmak adına birçok alanda önemli yatırımlar ve projeler yaptık. Bu projelerimizin devamı da gelecektir inşallah. Amacımız değerli hemşerilerimizi huzur içinde belediyecilik hizmetlerin her alanında en azami şekilde yaralanması sağlamaktır. Hizmetlerimiz insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile halka hizmet Hakk'a hizmet inancı ile işimiz gücümüz Diyarbakır diyerek aşkla ve Şevkle çalışmaya devam ediyoruz. Diyarbakırmızın imarı, ihyası, gelişmesi, kalkınması ve huzura kavuşması için var gücümüzle çalıştık ve çalışıyoruz. 

3-136.jpg

Önceki Dönemlerde Belediye Bütçesinin %8’i Yatırıma Ayrılıyordu.
Önceki Belediye hizmetlerine de değinen Atilla  “Önceki dönemlerde belediye bütçesi sadece %8 i yatırma ayrılmış iken biz bütçemizin % 40’nı yatırma ayrılarak şehrimize en güzel hizmetleri sunduk. Milletimizin parasını milletimize harcadık. 2 yıl aşkın süredir tüm belediyecilik hizmetlerinde 2 milyar 250 milyonluk yatırım ile belediyemizi bir kuruş borçlandırmadan yaptırdık.  2 yıl gibi kısa bir sürede rekora imza atacak şekilde 1 Milyon 250 ton sıcak asfalt serdik.  2000 kilometre sathi kaplama asfalt yaptık. Şehrimize yakışmayan bulvarları yeniledik. Şehrimize yeni bulvarlar kazandırdık. 116 Bulvarı mızın caddelerini, altyapılarını bisiklet yollarına hizmete açarak şehrimize yakışır hale getirdik. Kırsal Mahalle yollarımıza ilk kez 170 kilometre sıcak asfalt yaptık. Ulaşımda ilk kes 433 mahallemize toplu ulaşım hizmeti sunduk.  Gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.  dedi.

4-093.jpg
Büyüşkşehir Belediye Başkanı Atilla’dan sonra platforma  gelen Eski Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı ve Diyarbakır Millet Vekili Mehdi Eker “Gerçekten memnuniyet edici bir dizi hizmetin açılışı vesilesiyle toplanmış bulunmaktayız. Bismil 1999 yılından bu yana 2017 yılına kadar maalesef belediye hizmetleri yönünden çok çok eksiklik vardı. Çünkü maalesef seçilen Belediye Başkanları bu şehrin insanlarına ne dediğine değil terör örgütünün dediğine baktılar. Maalesef Ankara'nın gönderdikleri paraları bu şehir için harcamadılar ve son 2 yılda Kayyum belediye başkanlarının yaptıkları belediye hizmetleri geçmişteki 17 yıl hizmetlerinkinden kat kat daha fazladır. Bu hizmetlerin 14 tanesini şimdi açıyoruz. Biraz önce değerli Kaymakamımız ve büyükşehir belediye başkanımız burada yapmış oldukları hizmetleri anlattılar. 2 yıl içerisinde ilave bir para gelmeden sadece Diyarbakır'a gelen belediye parasıyla bu büyük hizmetleri yaptılar. Demek ki isteyince oluyor. Bismil ve Diyarbakır'ı çöpe, çamura ve çukura mahkum edenler bizden gelip de 31 Mart'ta oy istemeye yüzleri olmasın.  Bu bir ideoloji seçimi değil bu seçimde biz sadece ve sadece bize hizmet edecek belediye başkanları seçmemiz lazım. 
Değerli Bismil halkı Bismil’in sokakları temiz olsun, caddeleri temiz olsun, bakımlı olsun, imarı düzgün olsun, çocuklarımızın kitap okuyacakları kütüphaneleri olsun, okulları olsun bunu istiyoruz. Değerli kardeşlerim kaderimize sahip çıkalım bu şehir güzel olursa bu bölgede yaşayan hiçbir insanın zararına değil. Herkesin başı dik alnı açık olsun herkes kendi kimliği neyse o kimliği ile iftihar etsin. Kimse Kürt gençlerin kanı üzerinde İdeolojik saplantılar yapmasın. Ocaklarımızı söndürmesine fırsat vermeyelim. Belediye Başkanı şehri koruyan şehri ,huzur ve güveni için çalışan demektir. Ama eğer seçilen Belediye Başkanı halkın dediği değil halkın beklentilerine değil terör örgütlerinden talimat alırlarsa o zaman bu şehir sıkıntı içinde olur. 31 Mart sizin evladınız sizin kardeşiniz Kemal Arslan sahip çıkın dolayısıyla bu şehir iyi bir Belediye Başkanı görsün. Cumali Atilla’ya sahip çıkın halk hizmet görsün.” Dedi.

5-060.jpg2-141.jpg6-040.jpg
 

Editör: Haber Merkezi