DİYARBAKIR - Hafızlık eğitimini tamamlayan 12 Kur'an Kursu öğrencisi, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Yukarıdolay (Fetla Jor) köyünde düzenlenen törenle hafızlık belgeleri verildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu törende yeni hafızlar tekbirler eşliğinde karşılandılar.

İcazet törenine kanaat önderleri, tanınmış alimleri ve Vefa-Der'in de aralarında bulunduğu iki bini aşkın vatandaş katıldı. Ayrıca gelen misafirlere çadırlarda ve yerde serilen sofralarda yemekler ikram edildi.

 

39232.jpg
Köy imamı Mola Seyfettin Tunç, hafızlıklarını tamamlayan Hasan Ekinci, Mehmet Yener, Muharem Çelik, Sercan Çiçek, Bedretin Tünç, Nuh Erdem, Eyyüp Baran, Recep Çakır, Muhammed Çevik, İsmail Dinar, İdsis Baran, Ahmet Baran'a hafızlık belgeleri verildi.
İcazet alan Mehmet Yemez, bunun çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek hereksi medrese eğitimine davet etti. Yemez, Medrese eğitimi alanlara destek de çıkılması gerektiğini belirtti.

İlke Haber Ajansına konuşan Köy Muhtarı Hacı Şehmuz Arslan, köylerinde yaklaşık 150 yıldır talebelerin yetiştirildiğini söyledi. Bölgenin değişik yerlerinde görev yapan yaklaşık 500 imamın bu köyde eğitim aldığını belirten Arslan, köy halkı olarak buraya gelen talebelere sahip çıkarak icazetlerini almaları için yardımcı olduklarını söyledi. Arslan, "Bu bize dedelerimizden kaldı, bizlerde çocuklarımıza devir edeceğiz ve bu gelenek devam edecektir" diye konuştu. Hasan Gündüz

39229.jpg

Editör: Haber Merkezi