Bismil Belediyesi, imar çalışmaları kapsamında Kooperatif Mahallesinde denetlemelerde bulundu. İmar ve Zabıta müdürlüklerine bağlı ekipler, mahallede yaptıkları denetimlerde imar ve şehircilik kriterlerine uygun olmayan 12 tane kaçak yapının  yapımına durdurma kararı çıkartarak, imar yasasına aykırı olduğu gerekçesiyle inşaatlar mühürlendi.
 Denetimlerde bulunan Zabıta Müdürlüğü ve yapı kontrol müdürlüğü ile birlikte Kooperatif Mahallesinde yeni yapılan ve yapımı devam eden 12 kaçak inşaat tespit ettiklerini ve gereken işlemi uygulamaya koyduklarını ifade ederek, “Kaçak yapıların önüne geçmek ve imar kurallarına uygun bir şehir inşa etmek için bu tür inşaatların yapımından taviz vermeyeceğiz. Mühürlediğimiz inşaatların yapımına izin vermeyeceğiz. Belirlenen kriterlere uyulması halinde her türlü inşaata izin verilecektir. Amacımız imara uygun modern ve yaşanılabilinir bir kenti oluşturmaktır. Çarpık kentleşmenin önünü alıyoruz. Denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Vatandaşlar 18. maddenin uygulanmasını istiyor.

 18. maddenin olmamasından dolayı mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar Bismil belediyesinin acilen mahallemizden imar kanunun 18. Maddesi getirerek var olan inşatların devam etmesi için bekliyoruz.

2-165.jpg3-158.jpg
 

Editör: Haber Merkezi