11 YIL BİSMİL DEVLET HASTANESİNDE KADIN DOĞUM UZMANI OLARAK GÖREV YAPTI.

Kaya: Normal doğum daha sağlıklı

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Zozan Kaya Durğun kadın doğumu ile yaptığı açıklamada, “Tıbbi bir gereklilik olmadığı sürece normal doğumun daha sağlıklı ve doğru karar olduğunu düşünüyorum. Normal doğum hem anne, hem de bebek açısından daha sağlıklıdır. Öte yandan doğal doğumun; bütün sürece saygılı davranmak, beklemek, annenin hareket serbestliğini sağlamak, anne hangi pozisyonda istiyorsa o pozisyonda doğum yapmasına izin vermek ve gereksiz hiçbir müdahale yapmamak olduğunu belirterek “Çok masumca gözüken o kadar çok müdahale yapıyoruz ki; bunların hepsi doğumun doğallığını bozuyor”” dedi.

- Bugüne kadar kaç doğuma girdiniz sorusuna ise?

Bir sene pratisyen hekim olarak çalıştım. Uzun yıllar Bismil Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yaptım. Girdiğim doğum ve sezeryanların sayısını tam hatırlamıyorum. 7-8 bini geçmiştir. dedi.

-Kaya,  Doğal doğum DAHA İYİ

Doğal doğum normal doğumdur, fizyolojik ve doğal olan doğum şeklidir. 9 aylık gebelik sonucunda annenin sancıları başlar ve anneye tıbbi bir müdahale yapılmadan spontan olarak doğum gerçekleşir. Normal doğum sonrası annenin toparlanması daha hızlıdır.dedi.

ZOZAN KAYA DURĞUN KİMDİR?

Diyarbakır doğumluyum. İlkokulu Cumhuriyet Okulu’nda, orta okul ve liseyi Diyarbakır Anadolu Lisesi’nde okudum. Tıp Fakültesi ve Kadın Doğum Uzmanlığımı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okudum. Yaşadığım ve doğduğum şehri insanlarımı, her köşesi buram buram tarih kokuyor Diyarbakır’ımın. Tek kelimeyle harika bir şehir, bu şehirde mesleğimi yaptığım için çok mutluyum. 2008- 2019 Bismil Devlet Hastanesi’nde görev yaptım. Şu anda da Özel Batı Hastanesi’nde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapmaktayım.dedi.

Editör: Haber Merkezi