Fidan dağıtımı sırasında açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü Memduh Bülbül, " Öncelikle fidan temini konusunda bizden yardımını esirgemeyen il Müdürümüz Mehmet Ali Koçkaya’ya teşekür ederek konuşmama başlamak istiyorum.

 Badem yetiştiriciliği Ülkemizde özellikle Ege Bölgesinde yoğunlaşmış durumda, Ege Bölgesinden sonra  Akdeniz Bölgesi İç Anadolu Bölgeleri izlemektedir. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde üretimin üçte ikisi gerçekleştirilmektedir. Badem Yetiştiriciliği açısından en önemli bölge tabiî ki Ege Bölgesinde bulunan Datça Yarımadasıdır. diyerek sözlerine şöyle devam etti.

 Bize düşen görev ; başvuruda bulunan çiftçilerimize fidanların temininden ve dikimine kadar yardım olmaktı.  Tabiî ki temininde İl Müdürümüz Mehmet Ali Koçkaya’nın girişimlerini de göz ardı edemeyiz. Normal Fiyatı 4-6 TL olan fidanlar çiftçilerimize tanesi  1 TL den Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinden temin edildip ilçemize bağlı Akçay, Gedikbaşı, İsapınar, Koğuk, Koyunlu ve Sinan köylerimizdeki çiftçilerimize dağıtıldı. ve dikim konusunda da Ziraat Teknisyenimiz Mehmet Taha Işık ‘ın bilgilesine başvurarak fidanlarımızı dağıttık. Dağıttığımız fidanlar elle kırılabilen (Nonpareil) cinsnden olup, 25 dekar alanı kapsayacak şekilde badem bahçesi kurulabilir. Biz üstümüze düşen görevi yaptık bundan sonra görev çiftçilerimizde.

Editör: Haber Merkezi