Bismil Ziraat Odası’nın Olağan Genel Kurulu, 1 Şubat 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek. Kongrede 121 delege oy kullanacak.

5.500 üyesi ile Diyarbakır’ın en büyük odalarından biri olan Bismil Ziraat Odası’nda olağan genel kurul heyecanı yaşanacak. Oda başkanı ve yeni meclis üyelerinin belirleneceği seçimler, Bismil Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Bismil  Ziraat Odası yönetimini oluşturmak amacıyla 27 Aralık 2014  Delege Seçimi yapıldı. Ziraat Odası’na kayıtlı bulunan yaklaşık çiftçi, her mahalleyi temsilen bir delege seçti. Bismil’de 121 Delege Yeni başkanı seçmek için Pazar günü sandıklarda seçime girecek.

 

Geçen 4 yıllık sürenin ardından 1 Şubat’ta yapılacak olan Bismil Ziraat Odası Başkanlık seçimlerinde 3 aday yarışacak. Mevcut Başkan Mehmet Arslan, Hibetullah Ay ve Muzaffer Avşar yarışacak.

ZİRAAT ODASINI KİRADAN KURTARDIK

Başkan Mehmet Arslan, “Odamızın Olağan Genel Kurulu’nu bu Pazar günü gerçekleştireceğiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren başta ilçemiz olmak üzere tarımın ve çiftçilerimizin karşılaştığı sorunların çözümü için mevcut imkanları kullanarak her türlü çabayı gösterdik. Kazancını topraktan kazanan çiftçimizin 7 gün 24 saat yanında olmaya çalıştık. İlçemizin kirada olan Ziraat Odası için Yeni bina inşa ettik. Çiftçilerimize hizmetler yapmaya  devam edeceğiz.  Önümüzdeki seçimi Allah kısmet ederse kazanırsam. Tam teşekkülü Bir Ambulans Çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Ambulans için Oda tarafından, Sağlık personeli, şoförü ile birlikte 24 saat Çiftçilerimizin hizmetinde olacaktır. Dedi.

ZİRAAT ODASI BÖLGEDE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

Ziraat Odası yönetimine geldikleri günden itibaren, Ziraat Odası, üyelerine hizmet götüren, her derdini odaya gelip rahatlıkla anlatabildiği ve sorunlarına çözüm bulduğu bir kuruluş olduğunu ve olacağına işaret eden Arslan, Odanın yapması gereken, çiftçinin, kaliteli ürün, verimli ürün, elde etmesini sağlamak olmalıdır. diye konuştu.

Göreve geldiğinizde borçlu olan odanın, çoğu borçları ödedik. Bazı borçlarında yapılandırdık. Daha önceki çiftçi kayıtları düzgün tutulmadığı için bazı çiftçilerimiz mağdur oluyordu. Diyarbakır SGK müdürüyle konuştuk. Tekel ve TMO kayıtlarıyla işlem yapılmasını sağladık. Diye konuştu.

Arslan, Bismillin 1 Milyon 600 bin araziye sahip Diyarbakır’ın en büyük tarım arazisine sahip ilçe olduğunu ifade ederek, Sulama Barajları ve İlçenin Sulama kanallarının bitmesi için gerekli çalışmaları yapacağız diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi