İlçemizin Tepe Beldesinde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, öğrencilerinin başarısı ile bir kez daha gündemdeki yerini aldı. YİBO, bu yılki Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) yine ön sıralarda yer aldı. Okul idaresi, “Öğrencilerimizin başarısı bizleri ve velilerimizi mutlu ediyor”

En Önemli Başarı, Güzel Sanatlar yetenek sınav sonucunda 4 öğrenci Resim bölümüne yerleşti. Görsel Sanatlar Öğretmeni Kasım Atlı tarafından verilen Görsel Sanatlar Resim bölümünde Bismil’de diğer okulları geride bırakarak 4 öğrenci Resim bölümüne yerleşti.

Birçok alanda yaptığı yenilikle adından sıkça söz ettiren YİBO, eğitim kalitesini arttırarak yeni başarılara da imza atmaya devam ediyor. Okul idarecileri, yaptığı açıklamada, bu yıl düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına göre, ilçemiz Yatılı ilköğretim Bölge Okulu’ndan 14 öğrenci, Anadolu ve Resim bölümü ve Spor Lisesi’ne girmeye hak kazandı. Bu konuda, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu başarı bir ekip işidir. Biz tam bir birlik ve beraberlik içerisinde öğrencilerimizin daha da başarılı olmasını sağlamanın gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 Yerleşen Öğrenciler:

Nebi Sevimli, Süleyman Sevimli Abdurrahman Tunç, Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü, Azat Sevimli, Bingöl Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümünü kazandılar.

Mizgin ilhan Bismil Anadolu Lisesi, Alaaddin Tokmacı İsparta Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi, İsa Kılınç Mardin İMKB Anadolu Lisesi, Ayşe Tot Eğil Alparslan Anadolu Lisesi, Songül Aslan Siverek Karacadağ Anadolu Lisesi, Cansu Cican Siirt Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Songül Kahraman Hakkari Gazi Mustafa Kemal Anadolu lisesi, Gülten Türk, Layike Deniz, Yusuf Türk Bismil Mecit Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesini kazandılar.   Kazanan öğrencilere Bismil Haber Gazetesi olarak başarılar dileriz.

Editör: Haber Merkezi