Bu ramazan ayında 30 aileye gıda ve giyim dağıtıldı. Kolilerin dağıtımı dernek yetkilileri tarafından muhtaç ailelerin evlerine kadar taşındı. Yardım kolilerini alan fakir aileler, Vefa Der’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
Dar gelirli ailelerin çocukları, bayramda Vefa-der sayesinde yeni elbiseleri ile giriyorlar. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin gelerek giyindikleri yeni elbiseleriyle çocukların yüzü gülüyor. Konu ile ilgili bilgi veren derneğin genel sekreteri Fuat Ayaş, her yıl olduğu gibi hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda fakir ailelere gıda ve giyim yardımı yapıldığını ve böylece dar gelirli ailelerin ve çocukların bayram sevinçlerine ortak olduklarını söyledi. Bayramda yeni elbise almak çocukların en sevinçli anı olduğunu söyleyen Ayaş, elbise almaya imkanı olmayan ailelere bu anı yaşattıklarını ifade etti. Böyle bir hizmeti gerçekleştirdikleri ve bu insanlarla bu atmosferi birlikte soludukları için çok mutlu olduklarını anlatan Ayaş, "Bu mutlu tabloları yaşatmak için bu güzel geleneği sürdüreceğiz.  " dedi.
 
RAMAZAN DA 30 AİLEYE ERZAK DAĞITTIK

Bismil Vefa-Der derneği 30 aileye Gıda ve Giyim yardımında bulunduğunu ifade eden dernek başkanı Fuat Ayaş , Bu işi sadece Allah (cc) rızasını kazanmak için, Peygamber Efendimizin m(s.a.s) buyurduğu üzere "Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir" Hadis'i Şerif-i’ni kendimize düstur edinerek böyle bir hizmeti ve görüş farkı gözetmeden gerçekleştirmeye çalışıyoruz.
Yaşanan iç açıcı bir dram ortaya çıktı
Vefa-Der, yardım dağıtımı sırasında bir aile dramına rastladı. Esentepe’nın yukarı mahallesinde ikamet  eden, 7 çocuk babası M. T. Evinde elektrik ve su olmadığı tespit edildi. Evinde elektrik hattı çekilmediğinde fırın ve Buzdolabı yok.  Baba T. Çocukların geçimini çöp içinde hırdavat toplayarak geçimini sağlıyor. Bismil Vefa-Der ailenin tüm fertlerine baştan aşağı giydirdi ve gıda yardımında bulundu.
Yardımların yerine ulaşması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten, Dernek Başkan
Ayaş, bu ailenin elektrik ve su ihtiyacı giderilmesi için gereken mercilere baş vuracaklarını söyledi.
 

Editör: Haber Merkezi