Bismil Vefa-Der 750 aileye kurban eti dağıttı

Diyarbakır Bismil'de  faaliyet yürüten Bismil Vefa-Der Umut Kervanı Yardım Platformu’nun başlatmış olduğu ‘Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın’ kampanyası kapsamında muhtaçlara kurban eti dağıttı.

Dernek üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler tarafından hazırlanan kurban paylarını mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ailelere dağıtıldı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde faaliyet yürüten Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Vefa-Der, 750 aileye kurban eti ulaştırdı. Kampanyaya HÜDA PAR İlçe Teşkilatı ile 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkum aileleri de destek verdi.

Türkiye genelinde başlatılan ‘Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın’ kampanyası kapsamında Bismil ilçesinde 2006 yılından itibaren hayırlı hizmetlerde bulunan Vefa-Der Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına 750 aileye kurban eti dağıttı.

Dernek üye ve gönüllülerinden oluşan ekipler, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakir ailelere dağıtıldı.

Dernek Yetkililerinden Fuat Ayaş, yardım çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, Bismil Vefa Der’in, 2006 yılından bu yana yardım faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, "Bismil Vefa-Der olarak, 2006 yılından bu yana derneğimiz faaliyetlerine devam ediyor.  Bu çerçevede 2016 yılı kurban bayramında da üyesi olduğumuz umut kervanı yardım Platformu’nun başlatmış olduğu  'Yasin Börü’nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın’ kampanyasına destek vermek amacıyla bu başlık adı altında bizde kurban dağıtık. Kurban bayramına iki hafta önce kurban bayramında kurban dağıtımı için çalışmalar yaptık dernek yetkili arkadaşlarla beraber ve bugün bayramın ikinci gününde 750 aileye kurban etti dağıtık. İmkânlarımız çerçevesinde yardım faaliyetlerine devam edeceğiz Ayaş” Varlıklı Müslümanların yapacakları yardımlar ile ihtiyaç sahibi daha fazla aileye ulaşma imkânımız olacaktır bu çalışmalardan emeği geçen yardımlardan bulunan herkesten Allah razı olsun Allah bizi bu hayırlara muvafak etsin" ifadelerini kullandı.

watermark-(1)-002.jpgwatermark-002.jpg

Öte yandan  HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve beraberindeki ilçe teşkilatı vefa der'e destek vererek onlarla birlikte kurban eti dağıttı.

Yusufi mahkûmlar için de kurban kesildi.

28 Şubat ve FETÖ mağdurları için Bismil HÜDA PAR İlçe Başkanı Ali Bilmez kurban kestirdi. İslami hizmetlerinden dolayı hukuksuz bir şekilde FETÖ'nün kumpasları sonucu yıllardır cezaevinde tutulan Yusufi mahkumların ailelerine kavuşmaları için kurban kesilip dua edildi. 

Editör: Haber Merkezi