Bismil Vefa-Der Hz. Peygambere(sav) hakaret içeren filmi protesto etti

 

Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde, Bismil Vefa- Der tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla Hz. Peygambere(sav) hakaret içeren film protesto edildi.

Alemlere Rahmet Hz Muhammed`e(sav) yönelik hakaretler içeren yapımcılığını "Sam Bassiel adlı İsrail-ABD vatandaşının yaptığı film İslam dünyasında infiale neden oldu. Hz Peygambere(sav) ve aziz İslam`a hakaretlerle dolu filme tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde faaliyette bulunan Bismil Vefa- Der düzenlediği basın açıklaması ile Amerika`da Yahudilerin desteğiyle çekilen `Müslümanların Masumiyeti` adlı filmde, İslam`a ve Aziz Peygamberimize yapılan hakareti protesto etti. Bismil Belediye arkasında  öğle namazı çıkışında bir araya gelen kitle sık sık tekbirler çekerek salavatlar getirdi.  Basın açıklamasını Bismil Vefa-der Yetkililerden Rıfat Yıldız okudu.  ABD ve İsrail`i lanetleyen kalabalık sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Ayrıca pankartlarda Kürtçe ve Türkçe şu yazılar göze çarptı; “Ebedi rehber Muhammed, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar, Kem söz sahibine aitti, Kafîrno ev jiwere namîne, Ey Resul sen biricik sevdamsın kıskananlar çatlasın ve Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.

 

Yapılan açıklamada; “Kendini şeytanın yerine koyan ve onun görevini devralan büyük şeytan Amerika yine son günlerde bir fitnenin başını çekiyor. Kurulduğu günden beri İslam’a ve insanlığa düşman olan zalim Amerika, sözde,  basın ve düşünce hürriyeti adı altında İslam’a ve onun aziz peygamberi Hz. Muhammed’e yeni bir hakaret ile gündemde. Dün karikatür, bu gün iğrenç bir filmle alçakça Müslümanların aziz önderi, rehberi, peygamberi Hz Muhammed (sav)’e saldırdılar. Film yapımcısı, pişkin pişkin ve ahlaksızca çıkıp “İslam`ı kanser ve Müslümanları yok edilmesi gereken böcekler” olarak niteleyen açıklamalarda bulunmuştur.          

      

       Her ne kadar filmin yapımcısı Mısırlı bir Kıpti olsa da, filmi yaptığı yer olan Amerika ve destek aldığı Siyonistler,  birinci derecede suçludurlar. Şüphesiz bu yaptıkları çirkef davranış ne vicdan sahibi bir Hıristiyan’a  ne de insanlığa sığar. Hayvanlardan daha aşağı olan ve insanlığın düşmanı Amerika ve İsrail gibi ülkelerin yapabileceği bir iştir bu. Avrupa ve Amerika gibi yerlerde İslam’ın yayılmasına tahammül edemeyen ve müslümanları teröristmiş gibi gösteren bir zihniyetin kustukları kindir bu. Ama Allah’ın izniyle bu planları da, tersyüz olacak ve korktukları başlarına gelecektir. “Onlar Allah'ın nurunu ağızları ile söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, kâfirlerin hoşuna gitmese de, nurunu kesinlikle tamama erdirmekte kararlıdır.”(Tevbe/32)             

 

Açıklamada, Onların bütün istedikleri ılımlı, tepkisiz, duyarsız, kişiliksiz, kaypak müslüman profilidir. Tepkisiz bir müslüman profili oluşturabildikleri andan itibaren, el an işledikleri cürümlerin daha fazlasını yapacaklarından kuşkumuz yoktur. Dünya müslümanları ayağa kalktı. Biz Selahattin’in torunları olan müslümanlar olarak, bir şeyler yapamaz mıyız? Meydanlara çıkıp, her gün zikir ve namazlarda salat ve selam getirdiğimiz, o aziz ve şerefli peygambere sahip çıkmak her müslümanın boynunda bir borçtur. İşte o peygamberin aşıkları, takipçileri burada ve en gür sesimizle diyoruz ki; ey alçaklar, sizler bizi bitiremeyeceksiniz! O Resulün yolunda hepimiz birer fedaiyiz. Canımız, kanımız, malımız, evlad-u îyalimiz ve her şeyimiz O’na ve O’nun yoluna kurban olsun. Seni çok ama çok seviyoruz ya Resulallah!              

 

       Bize, imanımıza, inancımıza, peygamberimize ve dinimize sövenlere karşı pısırık, sinmiş bir halde zalimleri hoşnut etmek adına sessiz kalamayız.  Müslümanları, bu filimle Hz. Peygambere hakaret edenleri lanetlemeye ve gereken tepkiyi ortaya koymaya davet ediyoruz. Kutsallarımıza, dinimize ve bu dinin en büyük temsilcisi olan Hz. Muhammed`e sahip çıkmalıyız, tepkimizi dile getirmeliyiz. Kâfirlerin inadına Hz. Muhammed`in (s.a.v) hayatını tekrar okumalı, onun hayatını kendimize örnek almalı ve onu insanlara en güzel şekilde anlatmalıyız. Taklit ettiğimiz model Avrupa ve Amerika kültürü değil, bizim için en güzel örnek olarak nitelendirilen Hz. Muhammed (sav) olmalıdır. İnanıyoruz ki onu anlamak ve yaşamak kafirlere vurulacak en büyük darbe, göstereceğimiz en etkili tepki olacaktır.                

 

"Selahaddin`n Torunları Olarak Alçakça Saldırılara Karşı Duracağız"
Büyük şeytan Amerika ve küçük şeytan Siyonist İsrail şunu bilsin ki,

Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Said'in torunları müslümanlar olarak, dinimize ve aziz Peygamberimize yapılan her türlü saldırıya karşı dünyadaki diğer müslüman kardeşlerimizle beraber olacak ve bu alçakça saldırılara karşı bütün gücümüzle karşı duracağız. Peygamberimize dil uzatan bu alçakları lanetliyor, bütün müslüman kardeşlerimizden bu konuda duyarlı olmalarını ve ortaya konacak olan protestolara destek vererek, tepkilerini ortaya koymalarını istiyoruz

 denildi. 

Editör: Haber Merkezi