Bismil Diyarbakır yolu üzerinde  Köseli köyü mevkiinde olan,  Bismil Pamuk Üreticileri Başkanlığı binasında bir araya gelen, Bismil Ziraat odası başkanı Mehmet Arslan, Çınar Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil, 10 Pamuk Biçer sahibi ve 20 Pamuk üreticisi, Pamuk toplama ücretlerinin belirlenmesi sebebiyle düzenlenen olağanüstü toplantıda bir araya geldi.
 

Toplantının ana gündem maddesi olan Makineli Pamuk Toplama ücretleri belirlendi. Görüşmeler ve ortaya atılan fikirlerin değerlendirilmesinde sonra Bismil ve Çınar genelinde makineli hasat ücretin dönümde birinci toplama 65 TL, ikinci toplama 15 TL olarak oy birliğiyle karar verildi.

 Bismil Pamuk Üreticileri Başkanı Hasan Vural, Bismil Ovası'nda pamuk üretiminin yanı sıra mısır üretimine de ağırlık verildiğini belirterek, '' Bismil Pamuk üreticileri birliğinde bir araya gelen Bismil ve Çınar Ziraat Odası başkanı, 10 kişi Pamuk toplama makine sahipleri ile 20 kişi Pamuk üreticileri ile bir araya geldik. Toplantı 4 saat sürdü.  Görüşmeler ve ortaya atılan fikirler değerlendirilirdi. Değerlendirme sonucunda, Dönüm başına Makineli Pamuk toplama raiç bedeli 2011 yılı için, Birinci toplama 65 TL, İkinci toplama 15 TL olmak üzere dönüme toplam 80 TL anlaşma sağlandı. İmzalar atıldı. Karara bağlandı.  Komisyon tarafında açıkladığı Pamuk toplama ücretlerine uyulmasını bekliyoruz' 'dedi.

Editör: Haber Merkezi