Bismil Umut Kervanı, bu yıl da vekalet yoluyla kestiği kurban etlerini fakir ve muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyor.

Her sene yurt içi ve yurt dışında binlerce aileye kurban eti ulaştıran Bismil Umut Kervanı, bu yıl da vekalet yoluyla kestiği kurban etlerini fakir ve muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyor.
Bismil Umut Kervanı onlarca üye ve gönüllüsü ile bayramın  ikinci gününde, vekâlet yoluyla aldıkları hayvanları keserek fakir ve muhtaç 1000 aileye  dağıttı .

 Bu sene dernek eliyle toplam 9 büyükbaş ve 40 küçükbaş hayvan kesildi.
Bayramın ikinci günü erken saatlerde hayvan kesim yerine gelen dernek üye ve gönüllüleri, aralarında iş paylaşımı yaparak çalıştı.

Görevliler tarafından kesilen ve parçalanan kurbanlıklar, dernek üye ve gönüllüleri tarafından dışarıya çıkarılarak, daha ufak parçalara ayrılarak poşetlendi.

Temizlik, mesafe ve maske kurallarına uyularak yapılan çalışmalar sonucu poşetlenen etler, dağıtılmak üzere dernek görevlilerine teslim etti.

Vekâletlerini Bismil Umut Kervanı’na veren kurban sahipleri de kurban kesim alanında hazır bulundu. Kesimi yapılan ve parçalanan kurban etlerinden kendi paylarını alan kurban sahipleri, geriye kalan etleri de dağıtılmak üzere dernek yetkililerine teslim etti.
Bismil Umut Kervanı aracılığıyla kurbanlarını kestiren vatandaşlar, organizasyondan gayet memnun olduklarını belirterek, yaptıkları hayırlı çalışmalardan dolayı dernek üye ve gönüllülerine teşekkür ettiler.

Bu sene kurban kesim vekâletini Bismil Umut Kervanı’na verdiğini belirten Medeni İpek, Kurban Bayramının bütün Müslümanlara hayırlar getirmesi temennisinde bulunduktan sonra, vekâletle kurban kesmeyi herkese tavsiye ettiğini söyledi.
İpek , “kurban etinin bir kısmını kendim dağıtacağım, bir kısmına dernek aracılığıyla dağıtacağım. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Emeği geçen herkese hayırlı bayramlar diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi