Önceki gün yapılan açılışa, Türkmenhacı İlkokulu Müdürü Şehmus Çifçi, Muhtar Bülent Kızıl, Öğretim Görevlisi Fahriye İpekçioğlu, Eğitimci-Yazar Bilge Öztoplu, Edebiyat Öğretmeni Seher Yıldırım, Muhittin Dinçer, Cumali Kahraman, Eğitimci-Yazarlardan M. Ali Abakay, İbrahim Evirgen, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Amaçlarının öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini arttırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamak olduğunu belirten Türkmenhacı İlkokulu Müdürü Şeymus Çifçi, “Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, san’atın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, bütün insanların hizmetine sunulur.

Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır, ama buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma imkânı vardır.  

Günümüzde “Radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun delilidir. Dolayısıyla öğrencilerimizin yararlanması için okulumuzda bir kütüphane tahsis ettik. 2000’i aşkın kitap temin ederek, öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Aklımızdan çıkarmamamız gereken, kitaba sadece kapılarımızı değil, gönüllerimizi açmamız ve dost olmamızdır. Kitaplar bizi istediğimiz güzelliklere, zenginliklere ulaştırır. Ülke olarak okuyan; araştıran, çalışan, üreten, düşünen beyinlere ihtiyacımız var. Ancak bu şekilde eksiklerimizi telâfi eder, gelişebilir ve çağı yakalayabiliriz. Buradan yolu kütüphaneden geçen herkese sesleniyorum. Geliniz kütüphanelerimizi çoğaltalım, kahvehanelerimizi azaltalım, bir bölümünü kitap okunan yerler yapalım. Çocuklarımızı, gençlerimizi kitaplarla tanıştıralım. Beyinlerimizi ve gönüllerimizi kitaplarla geliştirelim, zenginleştirelim, onlarla yolumuz açılsın ufkumuz, gönlümüz zenginleşsin. Bizlere kitap bağışında bulunarak destek veren, öğretmenlere,  öğrencilere, velilere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış töreninin ardından çeşitli kurum ve özel firmalar tarafından gönderilen kitaplar, çocuklar tarafından ilgi ve dikkatle incelendi. Açılışa katılanlar, “Bu güzel kütüphaneyi Türkmenhacı köyüne kazandıran öğretmenleri, öğrencileri ve emeği geçen herkesi kutluyoruz” şeklinde konuştu.
02-197.jpg03-167.jpg05-064.jpg04-099.jpg

Editör: Haber Merkezi