5 Ağustos 2017 tarihinden itibaren başlayacak olan ve trafik akışından vatandaşların rahatsız olmaması için yapılan güzergâh düzenlemeleri ve hazırlık çalışmaları şöyle;

 

Şehiriçi Toplu Taşıma Araçları Şehir Merkezine Girmeyecekler

Bundan böyle Bismil şehir içi dolmuşları Bismil ilçe merkezine girmeyerek Akpınar Camii mevkiinden Hastane, Köseli, Aralık ve okullar bölgesine gidip gelecekler.

 

 Bismil – Diyarbakır arası Dolmuş Güzergâhı

Bismil Diyarbakır arasında hizmet veren toplu taşıma dolmuşları, yeni yapılan otogardan hareket ederek sanayi yolu, barış bulvarın dan TMO önünden sola dönerek Dumlupınar camisinin önünden sağa dönerek oradan ise Mem-u zin (Ulutürk İÖ) bulvarından Diyarbakır’a doğru gidiş geliş hareketleri yapılacaktır.

 

Bismil – Diyarbakır arası Otobüs Güzergâhı

Yeni otogardan hareket eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait otobüs, Batman yolundan hareket ederek Akpınar cami durağında yolcu alarak oradan Diyarbakır’a doğru hareket edecektir.

 

Bismil – Tepe arası otobüs Güzergâhı

Bismil- Tepe arasında hizmet veren Büyükşehir Belediyesine ait otobüs ise Akpınar Camii mevkiinde yolcu alıp oradan Tepe’ye doğru hareket edecektir. Bundan sonra ki süreçte Tepe den gelen otobüs ilçe merkezine girmeyecektir.

 

 

Editör: Haber Merkezi