Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesinde inşa edilen 18 yataklı devlet hastanesi 19. 09.2012 tarihinde düzenlenen törenle hizmete açılmıştı.

Tepe devlet Hastanesi’ne bağlı tepe Beldesi ve 33 köy ile Mardin’e bağlı yakın köylerle birlikte yaklaşık 30 bin kişiye bakan hastanede birçok serviste doktor bulunmuyor.

Tepe Devlet Hastanesinde yaşananlar sağlık politikalarının geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

HASTANEDE UZMAN DOKTOR YOK.

18 yataklı Tepe Devlet Hastanesi'ndeki doktor sıkıntısı vatandaşların tepkisine neden olurken pratisyen hekim sıkıntısı olan Devlet Hastanesinde şu an Aile hekimi var. Tepe Devlet Hastanesi'ne gelen vatandaşlar yeterli sayıda doktor bulamayınca çevre ilçe ve illere gitmek zorunda kalıyor.

img_4781.jpg

VATANDAŞ YETKİLİLERE DİLEKÇE YAZDI. 

Hastaneye giden Belde halkı kendilerini muayene edecek doktor bulamıyor. Hastanelerin en yoğun olması gereken saatlerde bile Tepe devlet hastanesi polikliniklerinin önleri bomboş kalıyor. Çünkü doktor yok. Tepe mahalle sakinleri hastanede sorunların giderilmesi için yetkililere dilekçe yazdı.

Doktor sıkıntısının bir an önce giderilmesini isteyen Mahalle muhtarı Şehmus Özaydın, "İnsan yaşamında en önemli olan sektörlerin başında sağlık gelmektedir. Ne var ki Tepe’mizde yeni teknik donanımlı bir hastane yapılmış fakat içinde donanımlı bir cihaz ve yeterli derecede doktor yok. Halk hastaneye giderken yeterince doktor olmayınca gittiğine pişman oluyor. Biz doktor istemekle suç işlemiyoruz. Hakkımız olan sağlığımızla ilgilenecek ve branşında uzmanlaşmış doktor talebimize cevap verecek bir yetkilinin bu sesimize kulak vermesini arzuluyoruz" dedi.

Muhtar Özaydın, Binamız iyi ama donanımız da büyük sıkıntılar hakim. Hastanede laboratuar hizmeti verilememektedir. Görüntüleme hizmeti sadece Rontgen’den ibarettir. Bu bağlamda hastalar 25 km ötede Bismil devlet hastanesine gitmekte zorlanıyor. Mağdur oluyor. Müdahaleler geç yapıldığı için mağduriyetler katlanıyor. Dedi.

ÇÖZÜMÜ TEPE DEVLET HASTANESİNİN KAMU HASTANELER BİRLİĞİNE BAĞLANMASI

            Hizmete girdiğinde halk tarafından sevinçle karşılanan ve uzman hekim kadroları ve tıbbı cihaz eksikliklileri tamamlandığında iyi durumuna gelmesi beklenen Tepe Devlet Hastanesinin eksik Uzman Hekim ve Tıbbi cihaz eksiğinin olması üzüntü ve endişe oluştuğunu ifade eden Tepe Mahalle Muhtarı  Şeyhmus Özaydın, hastanemizde Görüntüleme sistemi, Laboratuvar ve Uzman hekim sıkıntısı vardır. Hastanemiz Türkiye halk Sağlığına bağlıdır. Halk sağlığı kurumu Aile hekimi dışında Uzman çalıştırmıyor. Hastanemizde uzman çalıştırılabilmesi için Kamu Hastaneler Birliğine bağlanması yada en azında Bismil Devlet hastanesi semt polikliniği gibi çalıştırılması istiyoruz. Hastanede acilen laboratuar görüntüleme sistemi yapılması gerekiyor. Bu konuda Tepe’li olan ve Tepe mahallesinde hastanesinin yapılmasında emeği geçen Eski Tarım Bakanımız Mehdi Eker ve diğer yetkililerden yardım bekliyoruz. Modern hastane binasında sağlık hizmeti personel ve cihaz sıkıntısı nedeniyle iyi sağlık hizmeti sunmamaktadır. Halkımız mağdur durumdadır. Diye konuştu. 

img_4780.jpgdiyarbakir-bismil-devlet-hastanesi.jpg

71297.jpg

Editör: Haber Merkezi