BİSMİL TEPE BELDESİNDE CORONA VİRÜSÜ POZİTİF ÇIKAN VATANDAŞA BİSMİL HABER TELEFONLA ROPÖRTAJ YAPTI

 

Bismil Haber H A. İle telefonla görüştü.

 

İstanbulda ikamet eden ve Sabiha Gökçen Havalimanında taksi Şöfürlüğü yapan H.A corona virüs sürecini Bismil Habere anlattı. 

 H.A. - ben 18 Mart çarşamba günü saat 11:00 de Sabiha Gökçek havaalanında uçakla Batman havalimanına iniş yaptım. Batmanda 1 araba Satışı için gelmiştim. Arabayı aldım. O gün şiddetli yağmur yağıyordu. 

İstanbuldaki hava sıcaklığına kanarak ince giyinmiştim. 

DAHA SONRA TEPE BELDESİNE GELDİM

 

Araba satış işleminden sonra arabaya binerek Tepe’de Dayımın oğlunun nişan törenine katıldım. Nişan İçin tekrar Batman’a gittik. 

İSTANBULDAN GELDİKTEN SONRA SADECE 1 GÜN VE 1 GECE TEPEDE KALDIM. O GÜNDE HAVA YAĞIŞLIYDI. 

 

Fakat hava çok yağışlı olduğu İçin öşüyordum. İçerde elektrik sobasıyla tek başıma ısınıyordum. 

Nişan bitikten sonra akşam Bismilin Tepe beldesinde Dayımın evinde gelip yattım. 

ÖĞLE YEMEĞİNDE RAHATSIZ OLDUĞUM İÇİN GEÇ UYANDIM. 

 

Öğle yemeğinde dayımın oğlunun evinde öğle yemeği yiyecektim. Çok üşüyordum. Titriyordum. Hava yağışlıydı. 

TEPE DEVLET HASTANESİNE GİTTİM. 

Rahatsızlığım ve kendimde şüphe üzerine Tepe Devlet Hastanesine gittim. Doktor bana dedi son 14 gün içinde yurtdışına çıktın mi? dedi. Bende İstanbul Sabiha Gökçek havaalanında taksi Şöfürlüğü yapıyorum. Yabancıları taşıyorum. Dedim. Doktor dedi seni şüpheli olarak karantinaya alacağız. Bende tamam dedim. Beni Bismil Devlet hastanesine kaldırdılar. 2 gün Bismil Devlet hastanesinde karantinada kaldım. Testim pozitif çıkınca, beni Diyarbakir Tıp fakültesinde Araştırma hastanesinde karantinaya aldılar. 

 

KENDİ İMKANLARIMLA HASTANEYE GİTTİM. KİMSENİN VİRÜSE YAKALANMASINI İSTEMEM. 

Diyarbakir Tıp fakültesi  hastanesinde 5 gündür gözlem altındayım. En çok özüldüğüm sosyal medyada bana iftira atmaları, örnek bazıları diyor İstanbulda kaçmış gibi, kesinlikle hastalığa yakalandığımı bilmiyordum. Bende İstanbulda yolcu taşıyorum. Kimden kapmışım. Bilmiyorum. Bir sürü yabancı yolcu alıyorduk.

Tepeye geldiğime pişmanım. Allah inşallah şifa verir. Dedi. 

 

H.A. Konuşmasını şöyle devam etti. En çok özüldüğüm bende pozitif çıktıktan sonra, İstanbul’daki Annem Babam da coronavirüs pozitif çıktı. Onlarda şu an İstanbul’da karantina altındadırlar. Yaşlılar ve başka hastalıkları da var. 

 

ÖNERİNİZ NEDİR? 

H .A konuşmasının devamında;

Bu hastalık pis bir şey, ağrı geldiği zaman sanki vücuduma bıçak saplanıyor. 

Kesinlikle işiniz acilde olsa dışarı çıkmayın. Bu hastalığı kendinize çocuklarınıza kaptırmayın. Evde kalın. 

 

TEPE BELDESİNDE 32 KİŞİ EVDE KARANTİNAYA ALINDI. 

 

Tepe beldesinde H.A ile temasta bulunan 32 kişiye Sağlık görevlileri ve  jandarma tarafında evde karantina uygulandı. Evde karantina altına alınan E B ise durumları iyi olduğunu herhangi bir rahatsızlıkları olmadığını ve sağlık ekipleri bizi ziyaret edip durumu sorduklarını belirtti. 

 

JANDARMA TEMASTA BULUNAN 32 KİŞİNİN LİSTESİNİ ÇIKARDI

 

Doktorlar aralıklı olarak evlerinde kontrol ediyor. Ateşlerini ölçüyor. Şu ana kadar Tepe beldesinde 6 gündür bir sıkıntı çıkmadı. Fakat sıkıntı çıkmayacak anlamı taşımıyor. 

 

YETKİLİLER TEPEDE GÖREVİNİ EKSİK YAPTI

 Tepede Şüphelileri bir yurtta veya hastanede karantina altına alınmalıydı. Fakat karantina evde uygulandı. Araştırmayı da daha derine inmeliydi. 

 

Tepe beldesinde Önümüzdeki 10 günlük süreç önemli ve riskli, inşallah başkalarında çıkmaz. 

H .A’nın Tepedeki kaldığı 1 günlükte havanın yağışlı olması iyidir. 

 

 inşallah kimseye virüs buluşmamıştır. 

Bugüne kadar da H.A dışında Tepe de başkalarında virüs çıkmadı. 

 

H.A DUYARLI DAVRANDI.

 

H.A duyarlı davrandı. Vücudundaki Rahatsızlığı fazla değildi. Hastaneye gitmeyebilirdi. 4-5 gün daha Tepe de kalıp, belki yüzlerce kişiyle temasta bulunup, düğün sonrasında İstanbula dönebilirdi. Kimsenin haberi de olmayabilirdi. Ama kendinden şüphelendi. Hemen Hastaneye gitti. Doktora durumunu anlattı. Havaalanında taksi Şöfürlüğü yaptığını yabancı yolcuları  taşıdığını söyledi. Kendini karantinaya aldı. Sonuç pozitif çıkıncada Tepede kiminle temasta bulunduğunu anlattı. 

Jandarma ve sağlık görevlileri liste çıkardı. Batman havaalanındaki bindiği uçakta karantinaya alındı. Uçakta dezenfekte edildi. 

 

BİSMİL HABERİN ÖNERİSİ

LÜTFEN DİKKAT EDİN NİSAN AYI ÇOK ÖNEMLİ 

"Koronavirüse mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır. Hiçbir sağlık grubu, hekim virüsün size bulaşmasını önleyemez. Herkes kendisi dikkat etmelidir. Bunu ancak siz önleyebilirsiniz. Temastan kaçınarak önleyebilirsiniz.

Kahveler kapalı  ama Bismil sokakları insan dolu, insan sayısının arttığı her ortam riskin arttığı ortamdır.

 caddeler, meydanlar, kapalı mekanlar sosyal mesafenin korunamadığı ortamlardır. Risk altına giriyoruz. Bismil cadde ve sokakları dezenfekte ile yıkanması gerekir. Emniyet araçlarla sokaklarda tur atmalı, kalabalıkları dağıtmalıdır. 

 

Sokakta kaptırdığınız virüsü belki hasta olmuyorsunuz ama öldürücü bir virüsün taşıyıcısı oluyorsunuz. Ailenize çocuklarınıza sevdiklerinize buluşturuyoruz 

Sabah sizi evden uğurlayanlar akşam neyle karşılaşacaklarını bilmiyor. Daha büyük acılara aracılıke etmeyelim. Evdeki yaşlıları kızdırmayın. Saygı duyun.

EVİNİZİ OKULLA ÇEVİRİN

Evde çocuklarımıza terbiye verin. Dersleri kontrol edin. EBA TV programın takibini sağlayın. Günde 1 saatte olsa sohbet edin. Sahip çıkın. Birlikte cemaatle namaz kılın zikir edin. Bilinki herşeyin hayırlısı Allah bilir. 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi