Bismil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tema Vakfı ile Diyarbakır Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından ilçemize gönderilen giyim malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi.

Merkez ve köy okullarını tek tek gezen Kaymakam  Harun Başıbüyük, öğrencileri kendi elleriyle giydirdi. Giyim malzemelerinin dağıtım töreninde konuşan Kaymakamı Başıbüyük, "Devletimiz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da fakir insanlarımızın yanında olacaktır. " dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ,  Milli Eğitim şube müdürleri ve SYDV üyeleri, okullarda Kaymakam Harun Başıbüyük’e eşlik etti. Giydirilen öğrencilerin sevinçli oldukları gözlendi.

Bismil  Kaymakamı Harun Başıbüyük, yaptığı açıklamada, 2000 öğrenciye giyecek yardımı yapıldığı belirterek, eğitime büyük önem verdiklerini ve Öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almaları için her türlü katkıyı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

12 İlköğretim okulunda eğitim gören 2000 fakir öğrenciye dağıtımı gerçekleştirilen giyim malzemelerinin yanında ayrıca Bir temizlik firması tarafından gönderilen temizlik ürünleri de 1200 fakir kız öğrenciye dağıtıldı. 

Bismil Sosyal Yardımlaşma Vakfı verilerine göre, 2011 yılı içerisinde 20793 kişiye ulaştırılan vakıf yardımlarının ayni ve nakdi olmak üzere toplam 1.986.382,00 TL olarak gerçekleştiği bildirdi.

Editör: Haber Merkezi