Tam katılımın gerçekleştiği gecede, öğretmenlerin yanı sıra İl-ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, Bismil Simya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı, Bismil Simya Okulları Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ailelerin de yer aldığı seminerde açılış konuşmasını yapan Bismil Simya Okulları Genel Koordinatörü Ahmet Özmen, misafirleri selamlayarak katılımlarından dolayı şükranlarını dile getirdi.  
Daha sonra söz alan Bismil Simya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uludağ, misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasına kurucu üyelere yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Bismil Simya Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Uğur DOĞRU ‘nun Mikro Eğitim Modeli sunumuyla devam eden program akışı, Simya Okulları mimarı Heval AYDIN’ın okul projesinin sunumuyla devam etti. 
Konuşmacılardan sonra akşam yemeğine geçilmeden önce Bismil Simya Okulları öğretmenlerini slayt gösterisiyle  tanıtıldı.  Akşam yemeğinden sonra Bismil Simya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ULUDAĞ ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet ÖZMEN tarafından, tek tek anons edilen öğretmenlere daha önce hazırlanan hediye paketleri takdim edildi. Büyük bir coşku ile gerçekleşen gecenin sonunda salonda halaylar çekilerek mutluluk ve eğlence adeta tavan yaptı. Bütün öğretmenlerin katılımı ile salonda şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. 
Gecenin sonunda katılımcılara teşekkür konuşması yapılarak, şölen havasında gerçekleşen program bitirildi.
 

Editör: Haber Merkezi