Bismil’in Bayındır (Arapkent) köyünde 3000 kişiye iftar yemeği

Bismil’in Bayındır (Arapkent) köyü rahmetli Seyit Şehy Muhammed Arapkent zamanında beri geleneksel olarak devam eden, iftar yemeği bu yılda Bayındır (Arapkent) köyünde açık alanda verilen iftar yemeğinde Zengin ile Fakir aynı sofrada İftarlarını açtı.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde de 30 yıldır devam eden ve tüm halka açık iftar yemeğini en büyük örnek olarak Şeyh Muhammed Arapkent Aşevi’ni gösterebiliriz. İftar yemeğine Çevre il ve ilçelerde vatandaşların yanı sıra, Bu yıl Suriye’de şeyh Abdulselam’da davetliydi. 

Bu yılda bu gelenek devam etti. Bayındır (Arapkent) köyünde açık alanda Akşam ezanın okunmasıyla 3000 kişi iftarını açtı.
İsmini vermek istemeyen hayırseverlerin katkıları ile, Şehy Muhammed Naci Tanrıkulu tarafından koordine edilip iftar yemeği veriliyor.
 
İFTAR HER YIL RAMAZAN AYININ İLKTEK GÜNE RASTGELEN SON CUMARTESİ VEYA PAZAR GÜNÜ İFTAR YEMEĞİ VERİLİR.
30 yıldır bu geleneğin devam ettiği ifade eden Şehy Muhammed Naci Tanrıkulu, İftar yemeği, Arapkent köyünde rahmetli Seyit Şehy Muhammed Arapkent hayatında gelenek haline gelmiş, her Ramazan ayında Ramazan’ın İlk tek günlere rastgelen son cumartesi veya Pazar günü iftar yemeği verilir. İftar Tüm halkımıza açıktır. Tüm halk davetlidir. Diye konuştu.
 Allah Seyh Seyit Muhammed Arapkent’e razı olsun. 

Editör: Haber Merkezi