Bismil ve Diyarbakır il genelinde Erdoğan, İnce, Demirtaş, Akşener yüzde kaç oy aldı? Bismil genelinde Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, HDP, AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Bağımsız aday Zekeriye Yapıcıoğlu yüzde kaç oy aldı? 24 Haziran Bismil seçim sonuçları yasağın kalkmasının ardından www.bismilhaber.com.tr ’da olacak.

BİSMİL SEÇİM SONUÇLARI

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sisteminin kabul edildiği 16 Nisan referandumu sonrası ilk defa sandık başına gitti. Tüm merak edilen soruların cevabı YSK’nın seçim yasağını kaldırmasının ardından www.bismilhaber.com seçim sayfasında olacak. 16 Nisan'da kabul edilen anayasa değişikliği gereği Cumhurbaşkanlığı ve millletvekili seçimi aynı gün yapıldı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için sandık başına giden seçmenlere iki pusula verildi. Seçmenler Cumhurbaşkanlığı için adayların isim ve fotoğraflarının yer aldığı pusulada destek verdikleri adaya "evet" mührünü bastı. Milletvekili seçimi için de seçmenler parti ve bağımsız adayların yer aldığı pusulada tercihlerini yaptılar.

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Oylar saat 17.00'ye kadar kullanılacak. Saat 17.00'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, sandık görevlileri tarafından oy tasnifi ve oy sayımı yapılacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan ettiği saat 21.00'e kadar seçim yasağı uygulanacak. YSK'nın seçim yasağını kaldırması veya sona ermesiyle birlikte oy sonuçları açıklanmaya başlanacak. Kesin olmayan sonuçların ilerleyen saatlerde belli olması bekleniyor. YSK tarafından yapılacak değerlendirmeler sonrası kesin sonuçlar 29 Haziran'da açıklanacak.

sandik.jpg

Editör: Haber Merkezi