Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 3 yeni kuyuda petrol keşfettiklerini, Batman- Diyarbakır sınırlarında bulunan Bismilin Akbaş Akoba–1 ve Yenişehir–1 kuyularıyla Kırklareli’ndeki Misinli–2 kuyularında günlük üretime 6 bin 800 varil ilave sağladıklarını açıklaması, en çok da Diyarbakır ve Bismil’de sevinçle karşılanmıştı.


Eskiden Petrol deyince Batman, Batman deyince petrol akla geliyor, Acaba Petrol deyince Bismil akla gelir mi?  Acaba Bismilliler petrolün nimetlerinden yararlanacak mı?


BİSMİL 1. SINIF ARAZİ YANINDA ARTIK PETROLU DE VAR. AMA NE HİKMETSE BİR TÜRLÜ ŞEHİR PLANIMIZ YOK. ÇARPIK YAPILAŞMA VAR. 
1936 yılında ilçe olan Bismillimize ne yazık ki hiç kimse şu ana kadar doğru dürüst bir proje yapmamıştır. Şehir planı ve imar düzeni yok.

BİSMİL KAYMAKAMI HAMZA TÜRKMEN İDDİALI KONUŞTU. HAYALLE SIĞMAYACAK YATIRIMLARI YAPACAĞIZ DEDİ.  
Bu gün görüştüğümüz Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hamza Türkmen ile konuşmamızda Bismil’e 2021-2022 yılında hayale sığmayacak yatırımlar yapacağız. Dedi. İnşallah Bismil hak ettiği yere gelir. 
Ayrıca Kaymakam Türkmen, Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Bismil hakkında müjdeli haber verecek dedi. Ama bilgiyi paylaşmadı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan acaba Bismil için ne gibi müjdeli haber verecek merak ediyoruz. Ama tahminimiz yeni petrol kuyuları; sizce olabilir mi? 


Bismil’in geri kalması ve çarpık yapılaşması, siyasilerimizden ve şehrimizdeki Oda ve STK’lardan da kaynaklanmaktadır.
Bismil için hak ettiği hizmet ve yatırımları istemeyi bilmiyorlar.
Çünkü şehrimizde çoğunluk, koltuk ve bireysel çıkarlar derdinde.

Ne diyelim Bismillimizi, Metropol olmuş, Diyarbakır Kayapınar gibi geniş cadde ve projeli evlerde oluşmuş ve Bismil Dicle nehrini önünü set yapılıp, deniz gibi su akan bir nehir olması dileğiyle; 

Bismil Haber Gazetesi

Genel yayın Yönetmeni 

Editör: Haber Merkezi