Diyarbakır U15 (2009-2010) doğumlu çocukların oynadığı ligde 14 takımlı A grubu ve 14 takımlı B grubunu ilk 3 sırada bitiren toplam 6 takımlı play off oynadı.

Play off karşılaşmalarında rakiplerini mağlup eden Bismil Ova Yıldızları Spor kulübü zorlu rakiplere rağmen şampiyon olarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Bismil Ova Yıldızları Ve Dsi̇ Spor Türkiye Şampiyonasına Kaldı

2 takım, 14-17 mayıs tarihlerinde Kayseri’de yapılacak Türkiye şampiyonasına gidecek ve 127 takım arasından şampiyonluk için mücadele edecek.

Ova Yıldızları’nın ardından sevindiren bir haber de Diyarbakır DSİ Spor’dan geldi. Bismilli Ali Talha Aydın, Hamza Bozan ve Yahya Yusuf’un mücadele ettiği DSİ Spor da rakiplerini mağlup ederek, Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Bismil Ova Yıldızları Ve Dsi̇ Spor Türkiye Şampiyonasına Kaldı 2

Konuya dair açıklamalarda bulunan Bismil Ova Yıldızları Spor kulübü teknik sorumlusu Şahin Çelebi;

“Diyarbakır ili U 15 liginde B grubunda mücadele ettik. 14 takımlı grupta 1 yenilgi ve 12 galibiyetle gruptan çıkıp, 6 takımlı play of grubuna girdik. Bu zorlu grupta 3 galibiyet 2 mağlubiyet alarak şampiyon olduk ve ilçemizi ve ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil edeceğiz. Futbolcularıma güveniyorum ve başaracaklarına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Bismil Ova Yıldızları Ve Dsi̇ Spor Türkiye Şampiyonasına Kaldı 1

DSİ Diyarbakır Teknik Direktörü Ahmet Tanış, futbolcularının mücadelesinden ve oynadıkları oyundan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek kendilerini tebrik etti. Tanış, futbolcularının Türkiye Şampiyonasında başarılı olacağına canı gönülden inandığını vurguladı.

Diyarbakır DSİ Spor Antrenör Önder yaşar Dunlu;

Türkiye Şampiyonasında Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz, iyi olan kazansın dostluk kazansın. Oyuncularıma ve ekibime güveniyorum, başaracağımıza inanıyorum. Bizleri buraya kadar getirdikleri için gençlere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrasında da onlara sonuna kadar güveniyorum” dedi.

Bismil Ova Yıldızları Ve Dsi̇ Spor Türkiye Şampiyonasına Kaldı 3

Bismil Ova Yıldızları Ve Dsi̇ Spor Türkiye Şampiyonasına Kaldı 4

Bismil Ova Yıldızları Ve Dsi̇ Spor Türkiye Şampiyonasına Kaldı 5

Muhabir: (Murat Tanrıkulu)