Bismil Haber Gazetesini ziyaret eden, Bismil TMO Müdürü Ahmet İraz yaptığı açıklamada, TMO’nun bu yıl ilk kez uygulayacağı randevulu sistem hakkında bilgi verildi.

TMO Bismil Ajans Amiri İraz; randevunun, Internet veya telefonla alınabileceğini, randevu zamanı gelenin sıra beklemeden ürününü dökeceğini, randevusuz sıraya girenlerin ise mutlaka randevu alanlardan sonra işlem göreceğini dile getirdi.

dscf8004.jpg

TMO, her hububat alımı döneminde yaşanan uzun traktör ve kamyon kuyruklarını bir nebzede olsun azaltmak için bu yıl kısmı randevu sistemini, uygulamaya koyduklarını ifade eden Bismil TMO Müdürü Ahmet İraz, Bismil TMO günlük 750-800 ton alım yapmaktadır. Randevulu alımlarda günlük 500 ton alınmaktadır. Dedi.

Müdür İraz yaptığı açıklamada, ÇKS güncellemesinin adından üreticiler TMO’nun anlaşmalı olduğu 10 bankadan birine giderek TMO hesabı açtırdıktan sonra TMO’nun internet sitesine girerek ya da TMO Bismil Ajans Amirliği’ne giderek randevusunu alacak ve randevu günü ürününü TMO’ya götürüp teslim edecek. Çiftçi, hububatını randevu almadan da TMO’ya teslim edebilecek fakat TMO, randevulu gelen çiftçilere öncelik tanıyarak ilk olarak onların ürünlerini teslim alacak. Randevulu çiftçiler bittiği zaman randevusuz gelen çiftçilerin ürünleri sırasıyla teslim alınacak. Dedi.

Bismil TMO kapasitesi ilgili bilgi veren, Bismil TMO Müdürü Ahmet İraz, Bismil TMO 32 bin ton kapasiteli kapalı depo mevcuttur. Yetmediği zaman Tekel’in sahası var. Kaymakamlıkta talep edilerek sahaya da 10 bin ton bırakılabilir. Tepe beldesinde 10 bin kapalı depo ve ayrıca açık alan mevcuttur. Diye konuştu.

TMO ÜRETİCİLERİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN BROŞÖR BASTIRDI.

TMO bu yıldan itibaren hayata geçecek yeni randevu sistemi hakkında üreticileri bilgilendirmek için broşür de bastırdı. Broşürlerde hububat üreticisine, "Randevu almak için geç kalmayın" uyarısında da bulunuluyor. Bismil TMO Ajans Müdürlüğü tarafından yöre çiftçisine köy ve mahalle muhtarlıkları, zirai kuruluşlar aracılığıyla ulaştırılan broşürlerde randevu işlemlerinde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler veriliyor. Çiftçilerin ÇKS'de belirtilen üretim miktarı kadar randevu alabileceğine dikkat çekilen broşürlerde şu ayrıntılara yer veriliyor:

"ÇKS'de belirtilen üretim miktarına göre birden fazla randevu alabilirsiniz. Bir seferde en az 5 ton ürün için randevu alabilirsiniz. ÇKS'de kayıtlı üretim miktarı 5 tondan az ise bir defa randevu alabilirsiniz. Ürününüzü TMO'ya emanet bırakmak istiyorsanız mutlaka randevu almalısınız. Ürün sahipleri, TMO'ya ürün teslim etmek istedikleri tarihin en fazla 10 gün öncesinden randevu alabileceklerdir. Örneğin ürününü 15 Temmuz'da teslim etmek isteyenler, 5 Temmuz'dan itibaren 15 Temmuz'a kadar randevu alabileceklerdir.

Ürün sahipleri, randevu almak istedikleri tarihin dolu olması ihtimalini göz önünde bulundurarak, randevu alma işlemini son günlere bırakmamalıdır.

Örneğin, ürününü 15 Temmuz'da teslim etmek isteyen ürün sahipleri, randevu alma işlemini son günlere bırakmaları halinde, 13-14 Temmuz'da randevular dolu olabileceğinden randevu alamayabileceklerdir. Randevular internet üzerinden de alınabilecektir."

Müdür İraz, Randevu alma işlemi TMO Şube Müdürlükleri ile AJANS AMİRLİKLERİNDEN veya http://randevu.tmo.gov.tr adresinden veya www.tmo.gov.tr adreslerinden T.C. kimlik no veya vergi numarası ile yapılabilecektir” dedi.

Bismil TMO müdürü Ahmet İraz, Tüm çiftçilere bereketli bir sezon geçirmelerini diledi.

Editör: Haber Merkezi