Bismil Newroz alanında Açık havada halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen program, Şerif Yalçın’nın okuduğu Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlitle devam eden programda Koma Mizgin sanatçıları seslendirdiği ilahi ve ezgiler, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

  “Resulullah’a iman sadece söz ile olmamalıdır”

Programın açılış konuşmasını yapan Yahya Uğraş, Amacımız herkesi Kuar’nı gölgesinde toplamak. Sünnete sıkı sıkı sarılıp bağlamak, Eğer sünnet aramızda giderse halat ipleri gibi dağılır gideriz. Kurtuluşun Hz. Muhammed’e (sav) tabi olmakta olduğunu Uğraş, "Hayatımızın her safhasında onu örnek almalıyız. Ona iman etmek sadece söz ile olmamalı, fiillerimize de yansımalıdır.

dscf8010.jpg

“Hz. Peygamber dünya ve ahiret kurtuluşumuz için gönderildi”

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programda konuşan Araştırmacı yazar Vedat Turgut ise, insanların Hz. Muhammed’e (sav) tabi olmakla değer kazandıklarını vurguladı. Turgut, Peygamberimizin hayatında örnekler verdi. Bismil’de bayanların yoğun katılım olmasının, kadının İslam davasında yaptığı fedakarlıkları anlattı.  Günümüzde Müslümanların içine düştüğü durumun sebebinin Kuran’dan uzaklaşılması olduğunu belirten Turgut, Kur'an-ı Kerim’e amel etmesi gerektiği vurguladı.

  Kutlu Doğum etkinliği, İmam Sabri Ortaç’ın yağmur dua ile son buldu.  

dscf8052.jpg

Editör: Haber Merkezi