üm Sınıfların fiziki şartları ve malzemeleri Bismil Belediyesi ve Bismil Müftülüğü tarafından karşılanan 4-6 yaş arası kuran kurslarında 16 öğretmen, 7 Hizmetli personel ile 4-6 yaş arasındaki öğrencilere modern ve tam donanımlı sınıflarda eğitim veriliyor.

Kur’an kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi” çerçevesinde, Bismil İlçesinde ilk olarak Bismil Belediyesinin desteğiyle Altıok mahallesinde 4-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik Kur’an Kursu açıldı.

Yoğun ilgi ve talep sonrası Bismil Belediyesi tarafından Bismil ilçesinde 3 ay içerisinde 16 derslik Kur’an Kursunda 300 öğrenciye eğitim verilmeye başlandı.

Kuran Kursları İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ile birlikte inceleyen Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Biz Belediye olarak insan eğitimiyle ilgili projelerinde çok önem veriyoruz. 4-6 Yaş arası Kuran Kursu en önemli projelerimiz arasındadır. 3 ay içerisinde Belediyemizin desteğiyle İlçemizin farklı yerlerinde açılan 16 derslik Kur’an Kurslarında 300 öğrenciye eğitim veriliyor.

Son olarak Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş konuşmasında çocukların bir emanet olduğunu bu emanete sahip çıkmak için Bismil’de çeşitli mekanlarda 4-6 yaş kur’an kurslarının açıldığını, Bismil’inde Belediyemizin desteğiyle  bu hizmette çok ilerde olduğunu söyledi ve kursun yapımında emeği olan mesai arkadaşlarıma, katkılarından dolayı Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Turgay Gülenç’e ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti

whatsapp-image-2018-01-10-at-17.58.44-(1).jpeg

Editör: Haber Merkezi