Daha Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Diyanet işlerine tahsis edilen eski cezaevi yeri Bismil belediyesi tarafından yıkılarak enkazı kaldırılmıştı. Belediye tarafından ihaleye çıkarılan  Müftülük binası, içinde Kuran kursları konferans salonu, Mescit ve hizmet binası 1250 metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 5250 metrekare alanda kuruldu.
İlçe Müftümüz Ahmet Durmuş, yaptığı açıklamada, manevi kimliğiyle ön plana çıkan ilçeye, modern bir müftülük binası kazandırıldığını söyledi.

Vatandaşlarımız bize çok destek oldular.

Müftü Durmuş, “Başta Diyanet Başkanlığı, Sayın Kaymakamımız Kerem Süleyman Yüksel, vatandaşlarımız ve bütün kurum amirlerimiz projemize destek verdiler. 
Vatandaşlarımız bize çok destek oldular. Bu destekler kum oldu. Çakıl oldu, beton oldu, çivi oldu demir oldu, tuğla oldu, sıva oldu, işçi ücreti oldu. İş adamlarını ziyaret ettik yardım topladık. Bu yardımları inşaatımıza koyduk onlar kapı oldu, pencere oldu, perde oldu, halı oldu. Bu binamıza hepinizin, her kesimin, katkısıyla oldu. Allah ebeden hepinizden razı olsun, bu binamız birlik beraberlik, kardeşlik ve dayanışmamızın eseri oldu”.
Yeni hizmet binasının ilçede büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade eden müftü Durmuş, "Bismil’in adına ve şanına yakışır yeni hizmet binasında taşınmaktan mutluyuz. Vatandaşlarımıza yeni hizmet binamızda daha kaliteli, hızlı ve sağlıklı din hizmeti sunabileceğiz." dedi.

Binanın özellikleri

-İlçe müftülüğü  1250 metrekare kapalı alana sahip beş dönüm arsa üzerine inşa edilmiştir.
-Alt katı diyanet kitap kafe Hac ve umre bürosu 350 kişilik konferans salonu ve yedi sınıf 4 - 6 yaş kuran kursu olarak inşa edilmiştir.
-İkinci katı ise 860 metrekare  tümüyle müftülük hizmetine ayrılmıştır.
-Üçüncü katı ise üç lojman ve bir misafirhane olarak hizmet vermektedir.

18-003.jpg12-013.jpg14-007.jpg15-002.jpg11-023.jpg13-006.jpg

Editör: Haber Merkezi