Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen programa, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr Hasan Tanrıverdi, ilçedeki kurum müdürleri ve halk katıldı.

Programda, Esentepe Cami imamı Ercan Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftü Ahmet Durmuş, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

“Diyanet İşleri Başkanlığı Hz. Peygamberin Kutlu Doğumunun 1989 yılından beri miladi takvime göre her yıl Kutlu Doğum Haftası olarak 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanıyordu. Başkanlığımız bu yıl almış olduğu bir karar ile bu yıldan itibaren Kutlu Doğum haftasının ismi Mevlidi Nebi olarak değiştirildi, ve Hicri takvime göre yani rebielevvel ayının 12. Sindeki haftada kullanılacaktır.

 

Sevgili Peygamberimizi doğru anlamak, onun sünnetini bugüne taşımak, siretini, hayatını, hayat, tarzını çocuklarımızla, gençlerimizle toplumun bütün kesimleriyle paylaşmak, doğru bilgiye dayanarak Sevgili Peygamberimizi anlatmak için ortaya çıkmış ilmi, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapıldığı bir haftadır” dedi.

 

Durmuş” Tabiki her zaman olduğu gibi biz yine Efendimizi anlatmaya ve anlamaya bıkmadan usanmadan devam edeceğiz.

İşte bu yıl da, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V’ in doğumunun yıldönümünü Ülkemizin ve Alemi İslam’ın huzur ve mutluluğuna, birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların Peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenabı Hak’tan diler, hepinize programımıza şeref verdiğiniz için teşekkür eder, saygılar sunarım” diye konuştu.dscf9429.jpgdscf9431.jpgdscf9430.jpg

Editör: Haber Merkezi