Bismil Müftülüğü Kutlu Doğum haftası münasebetiyle “Hz Muhammed, Tevhid ve Vahdet” temalı kutlu doğum etkinliği düzenledi. 
Açık alanda yapılan etkinlikte Ercan Aslan Hoca'nın Kur'an tilavetiyle başladı. Akabinde açılış konuşmasını yapan Bismil Müftüsü Ahmet Kalkan , Müslümanların kardeş olduğuna değinerek, Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, ahlakın güzelliklerini, erdemli davranışları, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o rahmet peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insanların birlikte  yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi. 
Bugün öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, bütün dünya, bütün insanlık kendini sorgulamalı. Kanın, gözyaşının, göçlerin, huzursuzluğun baş gösterdiği bir dünya. Özellikle İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanların durumu neden, bu hale gelindi. Bütün insanlığı yeniden diriltmek gerekiyor, bütün insanlığı yeniden yaşatmak, bütün insanlığı yeniden yüceltmek gerekiyor. İnsanlığı yeniden diriltecek, insanlığa yeniden hayat verecek olan tevhittir, İslam’ın rahmet mesajıdır. İnsanı yaşatmak için İslam’ın rahmetine ihtiyaç vardır. İnsanı yüceltecek yegâne husus, insanın Rabbine kul olması, kullara kul olmayı bırakması, kendi arzusunu, kendi hevasını ilah edinmeyi terk etmesi, kendi kalbini, dünyevi bütün arzuların hırsların, tutkuların egemenliğinden kurtararak kalbini sadece Rabbine açması, sadece Hakk’a iman etmesi, sadece adalete sarılması, sadece Allah’ın insanlığa gönderdiği rahmet mesajına sarılması bütün insanlığın ihtiyaç duyduğu tek şey olduğunu söyleyen ilçe müftüsü Kalkan, kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen bu konferansta emeği geçen herkese ve zahmet edip buraya kadar gelen siz değerli misafirlerimize şükranlarımı arz ediyorum.                                              

 Daha sonra söz alan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, , Müslümanların her yönüyle Hz Muhammed'i (sav) örnek alması gerektiğini vurguladı.
Hz Muhammed'in hayatını örnek almanın tek çözüm yolu olduğunu belirten İl müftüsü; “Allah'ın Resulü Efendimiz Muhammed Mustafa'nın bize bıraktığı şefkati, merhameti, sevgiyi eşimizden komşumuza, çocuklarımızdan akrabalık ilişkilerine kadar örnek almalıyız.” dedi.
Etkinlik Siyer sınavında dereceye giren öğrencilere ödüller verildikten sonra  son buldu.

02-034.jpg04-015.jpg03-026.jpg20-004.jpg

 

 

Editör: Haber Merkezi