Bismil, Modern hükümet konağına kavuşacak. Eski Bismil Hükümet konağı yerinde yapılması planlanan Yeni Hükümet Konağı”nın ihalesinin yapıldığı açıklandı.Bismil Kaymakamı Oğuzhan Bingöl,  Bismil için önem arz eden modern hükümet konağının ihalesinin gerçekleştirildiğini belirtti.           

İhaleyi alan ilgili firmaya yer teslimi yapılacağını ifade eden Bingöl, şunları söyledi:”Eski hükümet konağı hizmet binası olarak yetersiz idi. Bu hükümet konağının hizmete girmesiyle bu sıkıntı ortadan kalkacak. Eski Hükümet konağı yerinde yapılacak olan Hükümet Konağı, vatandaşlarımızın gelip gitmesi açısından daha kolay olacak. Yer tesliminden sonra 500 gün içinde bitirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 900 metre kare alan üzerine kurulacak ” Dedi.

 YENİ HÜKÜMET KONAĞI YAPILIYOR.

 İlçenin ilk kuruluş yıllarında yapılan, binada hizmet veren Bismil Kaymakamlığı ve kaymakamlığa bağlı müdürlüklerin daha iyi hizmet verebilmesi için ilçeye yeni bir hükümet konağı yapılmasına, İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Onay üzerine Bismil İlçe Özel İdare müdürlüğü tarafında ihale işlemleri başlatılmış ve ihale sonuçlandırılmıştır.

  Bismil Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mevcut hükümet konağının ilçenin ilk kuruluş yıllarında yapıldığını ve ihtiyaca cevap veremediğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü.

 Mevcut bulunan hükümet konağı hizmet sunumunda çok yetersiz kalmakta idi. Hükümet konağının yetersizliğinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Özel İdare Müdürlüğümüz ile SGK hizmetleri başka bir binada hizmet sunmaktadırlar.

Yeni yapılacak olan hükümet Konağı ilçedeki bütün kurumları kendi bünyesinde kapsayacaktır.  Bütün birimlerin yeni yapılacak Hükümet konağında bulunması hizmet sunum kalitemizi de artıracaktır. Şimdiden Bismil halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.
 Yeni hükümet konağı, ilçe merkezi ve köylerle birlikte nüfusu 150 bini bulan ilçemizde hizmet veren kamu kurumlarının hizmet  koşullarının iyileştirilmesi bakımından olduğu kadar, ilçemizin çağdaş görünümüne uyum ve katkı sağlaması yönünden de büyük önem taşıdığını ifade eden İlçe Özel İdare Müdürü İlhami Özalp, Yeni hükümet konağımız bodrum üzeri 4 katta toplam 4500 Metrekare kapalı alana sahip olacaktır.  Hükümet konağı yaptığımız geniş inceleme ve araştırmalar sonucu hazırlanan proje ile yöremizin tarihi özelliklerini taşıyan özgün bir mimari ile inşa edilecektir. İhalesi bitirilmiş olup yer teslimi yapılacaktır. Yer tesliminden itibaren 500 gün içinde bitirilecektir. İhaleyi 3 milyon 78 bin TL bedelle Ayzel – Cesurlar inşaat şirketi iş ortalığı tarafında alınmıştır. Dedi.  

 

Editör: Haber Merkezi