Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, Bismil İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Karadaş’ın dün öğle saatlerinde darp edilmesi olayını kınadı.
 
Bismil Milli Eğitim Şube Müdürü Karadaş’ı hastanede ziyaret eden Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, yapılan saldırının hunharca olduğunu söyledi.
 
Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Bismil İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, görevi başındayken ilçede yapılan sınav evraklarının İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edileceği sırada kalabalık bir kitle tarafından saldırıya uğramış, başından, yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbeler almıştır. Bu hunharca saldırıyı yapan kişileri şiddetle kınıyoruz. Bölgemizde bu tür olaylardan kaçınılması gerektiğine inanıyoruz. Saldırganların hemen yakalanmasını bekliyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.
 
Saldırının okul müdürlüğü puanlaması için yapıldığını belirten Memiş, “Bu olayları yapanların da yaptıklarının yanlarında kar kalmaması için sonuna kadar takip ederek bütün yasal işlemleri takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Bu ilçede güzel işler yapılırken, bölgemizde son süreçte güzel şeyler yapılırken, kardeşlik havası eserken, birilerinin Okul Müdürü puanı için şiddete başvurmasını ve bu yollara tevessül edilmesini tasvip etmiyoruz. Puanlarla ilgili yeterli olmadıkları halde birilerin yönlendirmesiyle şube müdürlüğüne veya ilçe müdürlüklerine saldırı tehdit gibi davranışların kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konuda tüm ilçe yetkililerinin bu olayların takipçileri olmalarını ve olaya karışanlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatmasını talep ediyoruz.
 
Hasan Gündüz
Editör: Haber Merkezi