Bismil Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Bismil Belediyesi tarafından yapılan Z kütüphanesinin açılışı ile başlayan programda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açılan proje yarışmasında kabul edilen ve desteklenen Bismilli kızlar satranç da büyük usta oluyor. Projesi satranç adasının açılışı da gerçekleştirildi. Program okul bünyesinde Genç Başarı Vakfı tarafından açılan liseler arası Gençbizz proje yarışması için okul yiyecek ve İçecek hizmetleri ve hasta yaşlı bakım öğrencileri tarafından kurulan iki şirketinin  açılışı ile son buldu.

  Programa katılarak açılışları gerçekleştiren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel: " Çok şükür belediyemiz şu ana kadar birçok güzel hizmeti eğitime ve çocuklarımıza sundu. Bundan sonra da inşallah imkanlarımız ölçüsünde katkı vermeye devam edeceğiz. Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır düşüncesiyle çocuklarımızı geleceğe hazırlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin hizmetine sunduğumuz  Z kütüphanenin, satranç odasının ve öğrencilerimiz tarafından açılan girişimcilik yönlerini geliştiren iki okul şirketinin açılışını gerçekleştirdik. Bu sayede öğrencilerimiz nezih bir ortamda ders çalışacak kitap okuyacak  satranç oynayacak ve şirketleri ile üretime katılacak. Sözlerime son verirken satranç projesinin ve  şirket projesinin hayata geçmesinde emekleri olan öğretmenlerimizi öğrencilerimizi kutluyorum dedi. . 
      İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak :Bismil’imiz de eğitim açısından fark yaratmaya devam ediyoruz bugün Bismil Mesleki Ve Teknik Anadolu lisemizde açılışlarını gerçekleştirdiğimiz Z kütüphanemiz için belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Kerem Süleyman Yüksel’e çok teşekkür etmek istiyorum ayrıca okulumuzda hayata geçirilen satranç projesi ve girişimcilik yarışması için emek sarf eden okul müdürümüz İrfan Çelebi ve öğretmenlerimiz Suat Çıdam, Serkan Anıl Gök ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum başarılarının devamını diliyorum dedi..
Okul Müdürü İrfan Çelebi ise: "  gerçekten şu ana kadar okulumuzun bir talebi ve isteği için ne zaman Kaymakamlığımızın, Belediyemizin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün  kapısını çalmışsak , bizlere gereken yardımı sağlamışlardır. Destekleri için başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Kerem Süleyman Yüksel’e İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aydın Ak müdürüme ve projeler için mesai kavramını bir kenara bırakarak çalışan proje ekibimize çok teşekkür ederim dedi.

Editör: Haber Merkezi