Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi,  çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmayı ve yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini arttırmayı amaçlıyor.

   Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yetenek yarışmasına başvurular da sona gelindi. Görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video; edebi kategoride ise kompozisyon, şiir, öykü, deneme veya anı gibi alanlarda düzenlenen yarışmaya başvurular 22 Şubat 2019’da son buldu.

   Yarışmada  81 il arasından en çok eser katılımında bulunan  Diyarbakır, 64.683 eser ile Türkiye 1.si olmuştur. Bismil ilçemiz ise hem ilde hem de ilçeler bazında 16.825 eser ile İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illeri de geride bırakarak Türkiye rekoru kırmıştır.

    Başvuru sayılarının büyük bir bölümünün Bismil’den olduğuna dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak:

“Bu başarı önemli olmakla beraber asıl önemli olan başvurmak ve katılmak, bu konu üzerinde düşünmek ve fikir üretmektir. Çocuklarımızın bu konularda fikir üretmeleri ve kendi geleceklerini inşa etmeleri anlamına geliyor. Onların geleceğini onlardan daha güzel kimse inşa edemez. Yarışmaya gösterdikleri hassasiyet ve yarışmasının büyümesine olan katkılarından dolayı Bismil Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu yarışmaya dâhil olup çalışma yapan çocuklarımızın hayatına dokunmuş oluruz ve inşallah onların geleceklerinde bir bağımlılık hikâyesi gerçekleşmez. Bu yarışmanın buna vesile olacağını düşünüyorum. Kendi okullarına gittiklerinde diğer arkadaşlarına etki edeceğini düşünüyoruz. O yüzden bu yarışmayı önemsiyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, duyarlı velilerimize çok teşekkür ediyorum. Eğitime sürekli destek veren bu projede ekibimizi sürekli motive eden İl Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’na, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Aslan’a, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz ve Koordinatörlüğü üstlenen Sayın Bayram Duman’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yarışmanın da sonuçlarının da herkes için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi