Bismil’de Veka Yemek fabrikasında üyelerine iftar yemeği veren Bismil Kuyumcular üye ve esnaflara iftar yemeği verdi. İftar yemeğinde konuşan Dernek Başkanı Nazif Ekmez, son dönemlerde birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Ekmez, Ramazan ayının kardeşliği ve arkadaşlığı pekiştirdiğini ifade etti. Ramazan ayı dolayısıyla işlerin yolunda olmadığını belirten Başkan Ekmez, altın fiyatlarında düşüşlerin zaman zaman yaşandığını fakat vatandaşın hala ilgi göstermediğini vurguladı.
Yaklaşık 40ün üzerinde Kuyumcu esnafı ve 200 yakın misafirin katıldığı iftar yemeğinde bir araya gelen kuyumcular uzun uzun sohbet etti, birlikte iftar etti, günün stresini üzerlerinden attılar.
 
     Amaçlarının mübarek günde esnaf arkadaşlara iftar yemeği verirken, onları bir araya getirmek ve biraz daha yakınlaştırmak olduğunu belirten Bismil Kuyumcular Odası Başkanı Nazif Ekmez, “Hemen hepimiz işimizle meşgul olduğumuzdan, iş yerlerimiz de ayrı ayrı yerlerde olduğundan birçok arkadaşımız birbirlerini bile göremiyorlar. Bu vesileyle hem görüşüp sohbet etmelerine, hemde işten ve bulunduğu çevreden uzak meslektaşlarıyla bir araya gelip bir süre de olsa sohbet ederek yakınlaşmalarına vesile olduk diye düşünüyorum” dedi.
Gerçekleşen iftar yemeğine Belediye Başkanı vekili Fethi Gürbüz, İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, Diyarbakır Kuyumcular Derneği başkanı Mustafa Akkul, Parti yöneticileri ve dernek üyeleri katıldı.

iftar Yemeğinden sonra Bismil Kuyumcular Derneği başkanı Nazif Ekmez, Desteklerinden dolayı, D. bakır Kuyumcular derneği başkanı Mehmet Akkul plaket, Bismil'de bulunan 40 kuyumcuya onur belgesi verdi.

Editör: Haber Merkezi