Bismil Kurtuluş Camisi önünde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki göstermek için bir araya gelenler büyük bir kalabalık oluşturdu.

BİSMİL'DE KUDÜS İÇİN TOPLANDILAR

Hep bir ağızdan Kudüs için dua eden yüzlerce kişi, Trump'a tepki gösterdi ve "İşgalci ABD, işgalci İsrail" sloganları atıldı.

Bismil'deki Basın açıklamasında, Kudüs’ün ümmetin ortak değeri olduğu vurgusu yapıldı.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti ilan etmesinin ardından çığ gibi büyüyen protesto gösterileri İslam dünyasında şiddeti artarken Bismil'de bu konuda görevini yaptı.

Bismil'de  İslami Sivil Toplum Kuruluşları yaptığı kitlesel basın açıklaması emperyalist ABD ve işgalci Siyonistleri protesto edildi..

 Bismil Emniyet Müdürlüğü bitişiğindeki Kurtuluş Camisi önünde yapılan kitlesel basın açıklamasında, sık sık tekbirler getirilerek, emperyalist ABD ve işgalci Siyonistler lanetlendi.

24852453_898989870276611_3410130847789149562_n.jpg

"Kahrolsun Trump", ""Selahaddin’i Bekleme Selahaddin Ol", "Cesaret İman Allah-u Ekber", Kahrolsun Amerika ve Siyonist İsrail", "Direnişe Selam", "Kudüs İslam'dır İslam Kalacak", Müslüman Uyuma Aksa'ya Sahip Çık", " "Mescidi Aksa Onurumuzdur" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına Memursen Bismil Başkanı Metin Çelebi okudu.

 İŞTE BASIN AÇIKLAMASI METNİ:  Her gün İslam coğrafyası Emperyalistlerin ve Siyonistlerin eliyle kan gölüne çevrilmektedir.

Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken; bir yandan da Zalim Siyonistlerin bu devirdeki piyonu Amerika Başkanı Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillilerin Vahşi Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. 

Bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun her Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. İslam Âlem-i politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan ve İsrail’den değil de Allah'tan korkmaya ve O'na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. İslam ümmetinin esaretinden kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir.

Mazlum İslam Coğrafyasının 3 asırdır zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları sömürülürken; kan akan coğrafyamızdaki tetiği sıkan elin aynı gücü arkasına aldığını çok iyi biliyoruz. Dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak kendisini gören ve aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz.

Mescid-i Aksa’da Hakkın daveti Ezan-ı Muhammedî susturulmaya çalışılırken; avluda savunmasız erkek ve kadın kardeşlerimiz şehit edilirken bu zulmü dillendirmenin dahi Yahudi düşmanı olarak lanse edilmesini, güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin ikiyüzlü kullanışlı araçlarını da ret ediyoruz.

Filistin’de, Suriye’de, Mora’da, Cezayir’de, Doğu Türkistan’da, Etiyopya’da, Bosna’da, Arakan’da ve diğer tüm İslam coğrafyasında yaşanan kıyımlar gözümüzün önünde iken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin kullandığı bir algı aracı olduğunu çok iyi biliyoruz.

Sömürgeci ülkeler ırkçı Siyonizm ideası merkezinde; ilkel, barbar ve İslam düşmanlığı çalışmalarıyla yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkılmaz bir yola sürüklemektedir.

TÜM DÜNYAYA HATIRLATMAK İSTERİZ Kİ;

Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek; okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür bir sesle devam edecektir.

Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören; kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz.

24909555_898989526943312_8852953246990968663_n.jpg24909756_898989586943306_4033920415809895718_n.jpg

ŞU AÇIKÇA BİLİNMELİDİR Kİ;

Newyork’un, Telaviv’in… 1 gecelik aydınlanması için tüm islam coğrafyasını ateşe atanlar; Kudüs’ümüzün 1 anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları kendileri için çok ağır olacaktır.

Tarih bize göstermiştir ki; İbrahimlerin Nemrutlara, Musaların firavunlara had bildirme sahneleriyle doludur. İnanıyoruz ki; Musa’nın çocukları Firavunların çocuklarına daima galip geleceklerdir.

Ve Theodor Herzl’ın rüyasıyla hareket edenler,  bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır.

ŞİMDİ,

İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, İlk kıblesine el uzatılan İslam Dünyasının mensuplarına sesleniyoruz;

Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kardeşlerinize, ümmetin meselelerine sağır, dilsiz kalacak ve görmezden geleceksiniz?

Kudüs dar bir coğrafyada bulunan Müslümanların meselesi değil; tüm İslam âleminin meselesi ve namusudur.

Ey Müslümanlar;

Diz çöküp celladından af dileme gafletinden kurtulunuz!

Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir.

Ey İman edenler!

Hangi düşünce ve güç dengesi sizi Allah (cc) yolunda mücadele etmekten, Hakkı müdafaa etmekten alıkoyuyorsa bilin ki bu Allah’ın razı olduğu bir şey değildir!

Bir gün ateş sizi çemberi içerisine almadan harekete geçiniz!

Irk, meşrep ve mezhep farklılıklarını bir kenara bırakıp siz Ey Müslümanlar Allah yolunda birleşiniz. denildi.

Editör: Haber Merkezi