Bismil ilçesi Köseli köyünde Muhtar Tarık Koç ile Eski muhtar Metin Altunsöz arasında başlayan tartışma husumete dönüşmemesi için, Bismil Muhtarlar Derneği Başkanı Veysi Fidan’nın barış çabalarıyla Bismil Kanaat Önderleri barış heyetine Köseli köyünde iki aile arasındaki husumeti sona erdirmesini istedi.
Bismil Kanaat Önderlerinden Mele Tahir Azarkan, Hacı Ali Bilmez, Hacı Mustafa Sevim, H.Ömer Çalın, Hüseyin İpek, Av. Zeki Kartal, Nufer Şen,Şerif Erdem ve Hacı Çelebi Ceylan’nın araya girmesiyle giderildi.
Barış Törenine Bismil Ak Parti İlçe başkanı Veysel Yağmur’da katıldı. 
Mele Tahir Azarkan,burada yaptığı konuşmada, toplumun şiddet ve öfkeyi kalbinden çıkarması gerektiğini belirterek, barışmaya vesile olan herkese teşekkür etti.
Allah rızası için iki aileyi barıştırmak maksadıyla bir araya geldiklerini dile getiren Azarkan, şunları kaydetti:
"Bir barışa şahitlik etmek, pekiştirmek, destek olmak için bir araya geldik. Bu şiddeti çıkarmak zorundayız."dedi.
Düşmanlığın öfke ve kin getirdiğini vurgulayan Hacı Ali Bilmez, "Barış içinde olan insanlarda huzur olur, bereket olur. Barış yiğitlik ister. Bu barışı yapan ailelerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Barışmaya ikna olan taraflara, gösterdikleri olgunluktan dolayı teşekkür eden Bismil Kanaat Önderleri Barış heyeti, bir daha bu tür olaylarının yaşanmaması temennisinde bulundu.

05-096.jpg07-037.jpg08-022.jpg09-009.jpg

Editör: Haber Merkezi