Yaşamın her anında ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Bismil Kızılayı, çok anlamlı bir yardım projesine daha imza atıyor… “Sevgi Bohçası” adı verilen proje ile maddi durumu yetersiz ailelere doğum sonrasında destek olunması hedefleniyor.

 Proje ile yeni doğan bebeklerin ve annelerinin temel ihtiyaçları Türk Kızılay’ı tarafından karşılanacak.

 Bismil Devlet Hastanesi baştabibi Uz. Dr. Vefik Çelebi ile Bismil Kızılay Şube Başkanı Serdar Zorooğlu protokol imzalandı.

 
Bismil
Kızılay Şube Başkanı Serdar Zooroğlu, “Sevgi Bohçası ihtiyacı olmayanlara katkı sağlayacak bir kampanyadır. Bu kampanya kapsamında topladığımız bohçalardan  yeni doğum yapan annelere dağıtacağız. Dedi. 

Bismil Kızılay Şubesi öncülüğünde hayata geçirilen “Sevgi Bohçası Projesi”. Bebek sahibi olan ve herhangi bir sosyal güvencelerinin olmadığı tespit edilen, maddi imkânsızlık içerisindeki ailelerin sosyal yardım ve temel bebek ve anne bakımına yönelik ihtiyaçlarının karşılanması projenin amacını oluşturacağını ifade eden Bismil Kızılay Şube Başkanı Serdar Zooroğlu, Türk Kızılay’ı Bismil Şube Başkanlığı ve Türk Kızılay’ı Sosyal Hizmetler müdürlüğünce hayata geçirilen ‘’Sevgi Bohçası’’ projesi ile; doğum üniteleri bulunan hastanelerde bebek bakımı olan ve maddi imkansızlık içersindeki Ailelerin sosyal yardım ve temel bebek bakımına yönelik ihtiyaçlarının karşılaması için desteklemesi amaçlamaktadır. Hayata yeni merhaba diyen bir bebek ve annesini küçük bir katkı ile siz de mutlu edebilirsiniz. “Sevgi Bohçası” bağışı adı altında belirlenmiş, Toplanan bağışlarla alınacak sevgi bohçaları Bismil Kızılay Şubesi tarafından doğum ünitelerinde bebek dünyaya getiren ihtiyaç sahibi ailelere iletilecek olup, bağışta bulunan vatandaşlarımıza bağışları ile ilgili geri bildirimde bulunulacaktır. Diye konuştu

“Sevgi Bohçası” içerisinde anne ve yenidoğan bebek için şu malzemeler yer almaktadır:

 

 

BEBEK İÇİN

Hastane Çıkışı (Tulum ve Zıbın Takımı)

1 Takım

Pamuk

1 Paket

Bebek Bezi

2 Paket

Islak Mendil

2 Paket

Pişik Kremi

1 Paket

Şampuan

1 Adet

Sabun

1 Adet

Yelek veya Ceket

1 Adet

Battaniye

1 Adet

ANNE İÇİN

Gecelik

1 Adet

Hijyenik Ped

1 Paket

 

Bağışlar ile ilgili daha fazla bilgi almak için; 0412 415 52 90 – Bismil Devlet Hastanesi 0412 415 2310- 0532 760 3622

Editör: Haber Merkezi