Her yıl olduğu gibi bu yılda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Makam koltukları öğrencilere bırakıldı.

23 Nisan nedeniyle koltuğunu öğrencilere devreden Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır Yeni kaymakamdan Bismil ile ilgili olarak projelerini dinlerken Kaymakam Bakır öğrencileri  Kaymakamlık koltuğuna oturttu. Kaymakamlık Koltuğuna öğrenciler,  temsili olarak Bismil Kaymakamı olarak göreve başladık. Öncelikle ilçemizin sorunlarını tespit ederek en acil sorunlardan çalışmalarıma başlayacağım. Görev sürem içerisinde benim önceliklerim Eğitim Öğretim kalitesini Yükseltmek ve bu iş için okullarımızın maddi sıkıntılarının acilen giderilmesi gerekmektedir. Yeşil alan ve çocuk parklarının daha fazla olması için çalışmalar yapacağım” dedi.

Bismil Kaymakamlığı Öğrenciler İçin Çanakkale Gezisi Düzenledi

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Kaymakamlığı tarafından kentteki ilkokul öğrencilerine Çanakkale gezisi düzenlendi.

Çanakkale Şehitliğini ziyareti amacıyla düzenlenen geziye götürülen Bismil Mehmetçik İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarihi yerleri ziyaret etti. Metrekare başına dakikada binlerce kurşunun düştüğünü ve kurşunların havada birbiriyle çarpışacak derecede şiddetli çatışmaların yaşandığı topraklarda olduklarını öğrenen öğrenciler Çanakkale ruhunu yaşadı. İlk defa Çanakkale'ye giden Bismilli öğrenciler, " Ama biliyoruz ki onlar bu vatan için savaşıp şehit oldular" dedi.

Editör: Haber Merkezi