Kaymakam Vehbi Bakır’ı Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. Okulda inceleme yapan Kaymakam Bakır, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, ”Okullarımızda çocuklarımıza sağlıklı bir eğitim verilmesi için öncellikle fiziki şartları iyileştirmemiz gerekmektedir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza bu gün sunacağımız imkanlarla ileride ülkemizin çok iyi bir noktaya geleceği şüphesizdir. Çünkü, bir ülkenin gelişmişlik düzeyi o ülkenin eğitim seviyesi ile ölçülmektedir. Bu gün Bismil ilçemize bağlı Türkmenacı Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etmemdeki amaç okulun sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemek, okulda eğitim gören çocuklarımızla bir araya gelerek sorunlarını masaya yatırmaktır. Eğitim düzeyinin yükselmesi için, öncelikli sorunları bilmek zorundayız. Eğitimde başarı sağlamak, her işte olduğu gibi bir ekip işidir. " dedi.

"Öğretmenlik Fedakarlık İster""
Kaymakam Vehbi Bakır, okulu gezdikten sonra öğretmenler tarafından yapılan fedakarlıkları taktirle karşıladı. Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu ve bu fedakarlıkları yapan öğretmenleri kutladığını söyledi.
 

Kaymakam Vehbi Bakır Sera ziyaretinde bulundu
Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Akyıldız Kooperatifi tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından sağlanan hibe desteği ile kurulan kapalı sera alanında incelemelerde bulundu. Topraksız ve tamamen otomatik şatlarda, son teknolojik makinelerle domates yetiştiriciliğinin yapıldığı seracılık tesisi hakkında Kaymakam Bakır’a bilgi veren işletmeci Ali Akyıldız,  serada 40 kişinin çalıştığını, yaz aylarında daha fazla işçi ihtiyacı doğduğunu söyledi. Yetiştirdikleri ürünlerin Türkiye’nin birçok iline ihraç ettiklerini belirten Akyıldız, Yapılan yatırımlar artık meyvesini veriyor, bu yatırımlar sayesinde işsiz vatandaşlarımız da ekonomik anlamda rahat bir nefes almakta. “ dedi.
 Üçtepe Köyünde kurulan ve domates üretilen serada incelemelerde bulunan Kaymakam Vehbi Bakır; buranın kapladığı alan itibariyle ilçemizde üretime ve istihdama katkı sağlayan bu gibi tarımsal işletmelerin sayılarının her geçen gün artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2.20130228164614.jpg1.20130228164516.jpg

3.20130228164652.jpg4.20130228164709.jpg

Editör: Haber Merkezi