SAYIN KAYMAKAMIMIZ KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?

 Kaymakam Turgay Gülenç:

19.02.1979 tarihinde Mudanya (Bursa) doğumluyum. İlk ve orta öğrenimini Mudanya’da tamamladım. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdim.  2002 yılında yedek subaylık sınıfında askerlik görevini yaptım. Memuriyete Maliye Bakanlığı Milli Emlak Denetmen Yardımcısı olarak başladım. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu kaymakamlık sınavını kazanarak kaymakamlık mesleğine geçtim. Kaymakamlık olarak, Konya Emirgazi Kaymakam vekilliği, Trabzon Denekpazarı Kaymakamlığı ve Erzurum Karaçoban Kaymakamlığı görevlerinde bulundum. 2012 yılında Reşadiye ilçe kaymakamlığına atandı. 28 Haziran 2015 Tarihli ve 29400 Sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Mülki İdare Amirleri 2015 kararnamesi ile Bismil İlçe Kaymakamlığına atandım. Fransızca ve İngilizce bilmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

BİSMİL HABER: İLÇEMİZE ATAMA HABERİ ALDIĞINIZDA NELER HİSSETTİNİZ, NASIL BİR BİSMİL’LE KARŞILAŞTINIZ?

Kaymakam Turgay Gülenç: Aslında bu sene düşünmüyordum. Reşadiye’de 4 yıl görev yapacaktım. Bakanlık erkene aldı. Bir bakıma beklemedik bir atama oldu.  Bismilli bilenler, dostlarımın olumlu izlenimleri, gittiğimde; Memnun kalacağımı, çok güzel işler yapabileceğimi söylemeleri beni memnun etti. Şahsen edindiğim bilgiler de olumluydu. Çok güzel bir yer olması,  iyi insanların yaşaması, güzel işler yapabileceğim fikri, Beklediğim bir yer olmaması üzüntüsünü kaldırdı. Geldiğimiz ilk günden itibaren ilçeyi sevdik. Halkın bana yaklaşımının olumluluğunu, sevgimi katlayarak artmasına sebep oldu.  Erzurum Karaçoban’da görev yaptım. Yani Bismilin kültürüyle yabancılık çekmediğimiz bir yer.  Bismil gibi bir ilçede görev yapmam beni heyecanlandırdı. Mutlu oldum. İnsanlar bize çok sıcak geldi. Bu güzel ilçeyi, güzelleşmesi için, el birliğiyle kalkındırmanın sevdasında ve mücadelesinde olacağız.

BİSMİL HABER: KONTROL EDİCİ İDARECİ MİSİNİZ, YOKSA ÜRETİCİ İDARECİ MİSİNİZ?

Kaymakam Turgay Gülenç: Yönetim bilimlerinde idareci tipleri vardır. Ben çok katı ayrımları yapmanın pratik hayatta çok uygun olmadığını düşünüyorum. Sınıflandırma yok. Böyle bir düşüncem olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği şekilde hizmetkâr idareci olma idealinde, Biliyorsunuz vatandaşa hizmet eden idareci makul, bizde bu yolda hareket etmeye niyetliyiz.

 BİSMİL HABER: BİSMİL’DE EĞİTİM İLE İLGİLİ NE GİBİ ÇALIŞMALARINIZ OLACAK?

Kaymakam Turgay Gülenç: Eğitim bizim ülkemizin, milletimizin, geleceğini belirleyecek en önemli faktördür. Biz yeni nesli ne kadar iyi yetiştirebilirsek, eğitimlerini ne kadar iyi verebilirsek, muasır medeniyetlerin seviyesine çıkmış olan Türkiye’yi o kadar hızlı yakalamış olacağız. Dolayısıyla biz geldiğimizde de aynı beyanatı verdik. İmkanlarımızın çoğunu eğitim öğretimde yaşanan noksanlıkların giderilmesi noktasında kullanacağız. Çünkü eğitime yapılan yatırım boşa gitmez. Belki kısa vadede sonuç alınmaz uzun zaman ister sonucunun semeresinin görülmesi ama bizim gelişimimiz, kalkınmamız, aydınlık yarınlara ulaşmamız kesinlikle eğitimden geçiyor. Burada da önceki görev yapmış olduğumuz yerlerde yaptığımız gibi ağırlıklı olarak eğitim projeleriyle, eğitim seviyesinin yükseltilmesi noktasında gayretlerimizi göstereceğiz. Bismil’de eğitim kalitesini ve okullama oranını artırmak için elimize geldiği kadar çalışacağız.

En önemlisi, İlçemizde eğitim ile ilgili algıyı değiştirmek veya eğitimin önemini algılamaları için uğraşacağız.

BİSMİL HABER: BİSMİL’E MESAJINIZ NEDİR?

Kaymakam Turgay Gülenç: Bismil önemli potansiyel ve ciddi kaynaklar var olduğunu söylemek isterim. Biz insanlara hizmet etmek için geldik. Bu bizde olması gereken bir tavırdır. Bismil Türkiye’de oldukça müstesna değerlere sahip bir ilçe, Bunun kıymetinin farkında olarak birlik beraberlik içinde daha çok işbirliği halinde ilçelerine sahip çıkmaları ve bu çerçevede çalışmaları. Bizim sorumluluğumuz içinde olan bir problem gördüklerinde de bu hususları bizlerle rahatlıkla paylaşmalılar.. Eğer ki bizler halkla iç içe olmazsak halkımızın sıkıntılarını anlamakta güçlük çekeriz bu halkı anlayamayız. Halkımızın birebir duygularını paylaşırsak onların sıkıntılarına daha iyi çözüm getiririz. Çünkü halkımızın değerleri, bizim temel değerlerimizdir. Kapımız herkese açıktır.

Sayın kaymakamım bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Kaymakam Turgay Gülenç:

- Ben teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi