İlçede daire amirleri tarafından karşılanan Gülenç, 19.02.1979 tarihinde Mudanya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi.  2002 yılında yedek subaylık sınıfında askerlik görevini yaptı. Memuriyete Maliye Bakanlığı Milli Emlak Denetmen Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu kaymakamlık sınavını kazanarak kaymakamlık mesleğine geçti. Konya Emirgazi Kaymakam vekilliği, Trabzon Denekpazarı Kaymakamlığı ve Erzurum Karaçoban Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2012 yılında Reşadiye ilçe  kaymakamlığına atandı. 28 Haziran 2015 Tarihli ve 29400 Sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Mülki İdare Amirleri 2015 kararnamesi ile Bismil İlçe Kaymakamlığına atandı. Kaymakam Turgay GÜLENÇ, Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Bismil kaymakamlığına atanan Gülenç, Tokat’ın Reşadiye ilçesinde veda yemeğinde yaptığı konuşmada, 2012 tarihinden itibaren yerine getirmeye çalıştığım Reşadiye Kaymakamlığı görevim, son çıkan Mülki İdare Amirleri kararnamesi sonucu Diyarbakır İli Bismil İlçe Kaymakamlığına tayin edilmem sebebiyle sona ermiştir. Kaymakam Gülenç yemeğe katılanlardan helallik isteyerek vedalaşmıştı. 10 Ağustos 2015 tarihinde  Bismil ilçesine gelerek yeni görevine başladı.

Bismil ilçe Kaymakamlığına yeni atanan Turgay Gülenç, Tokatın’ın Reşadiye ilçesinde başarılı işler yapmış ve Reşadiye halkı tarafından seviliyordu. 

İlçemize atanan Yeni Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç’e Bismil Haber Gazetesi olarak yeni görevinde başarılar dileriz.

kaymakam-[1600x1200](1).jpg

Editör: Haber Merkezi