Bismil kanaat önderleri derneğinin kurulması için toplantı düzenledi.

Bismil Doğan düğün salonu Konferans salonundan düzenlenen programa Bismil kanaat önderleri katıldı.

Kanaat önderlerinin oy birliğiyle ilçede bir dernek açılması kararı verildi.

Yeni bir derneğin kurulması için geçici dernek başkanlığına ise Hasan Vural getirildi.

Dernek hakkında konuşan Hasan Vural, “Kuracağımız Kanaat Önderliği Derneği, hiç bir ırk, mezhep ayrımcılığı gözetmeksizin Bismil’deki vatandaşların hizmetinde olacak bir yapıyı hedefliyoruz. Hedefimiz; ilçemize hizmet” dedi.

 

Bu dernek partiler üstünden bir oluşumdur.

Kuruluş amaçlarına değinen Hasan Vural, Bismil’deki sorunların çözümü, bölgede yaşanan üzücü olayların barış içerisinde son bulmasını istediklerini söyledi. Kan davaları veya birçok aile arasında oluşan husumetleri mülki idare amirleri, kanaat önderleri ve alimlerin aracılığıyla uygun bir şekilde son vermek istediklerini ifade eden Vural, "Derneğimizin kuruluş amacı, geçmişten günümüze süre gelen Bismil sorunları, kan davaları gibi olayları sonlandırmak, bir çözüm bulmak, gelecek nesilleri bilinçli hale getirip olayların son bulması için çaba harcamamız gerekmekte. Bu nedenle kanaat önderleri çatısı altında tüm insanlığa faydası olan kişileri, kanaat önderlerini buluşturup bilgilendiren faydalanmak ve de nasıl bir çözüm buluruz çabası içinde olmamız gerektiğini unutmamalıyız" dedi.

İlçenin adı faizle anılması bizleri üzüyor.

Kanaat önderi vasıflarından söz eden Vural, "Kanaat önderi dediğimiz olgu, lider vasfına sahip, toplumda söz sahibi, arabulucu, akil insan ve barış elçisi olarak da nitelendirebiliriz.

Bugün ilçemizin adı faizle anılması bizleri üzüyor bu kötü imajı yıkmak için birlikte çalışmalıyız ve sorumluluk almalıyız.

 Bunun için de biz dernek olarak elimizi değil bedenimizi taşın altına koymaktan geri durmayacağız. Sizlerden de bu duyarlılığı istiyoruz dedi.

04-133.jpg03-218.jpg02-249.jpg01-160.jpg

bismil-kanaat-onderleri--(53).jpgbismil-kanaat-onderleri--(58).jpg

 

 

 

Editör: Haber Merkezi