DİYARBAKIR- Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural ve beraberinde Derneğin Yönetim kurulunda bulunan, Ahmet Çelebi, Ramazan Doğan, M Kemal Arslan, Hasan Tanrıkulu, Mehmet Altay, Şehmus Gelen ve Abdullah Bahar’da oluşan heyet Bismil’deki siyasi parti ilçe başkanlarını ziyaret ederek, Bismillin sorunları çözüm yolları, Tekstil Atölyelerinin yer, arsa ve ruhsat olmaması nedeniyle tekstil atölyelerinin mağduriyetleri, Bismilin kalkınması için OSB, İlçede gençlerin madde bağımlılığı sorunu, İmar durumu ile 18. Madde uygulamaları ve Çukurlu yollar ve alt yapı ile ilgili vb konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.

KANAAT ÖNDERLERİ, BİSMİL’DE 9 SİYASİ PARTİ BAŞKAN VE YÖNETİMİ ZİYARET ETTİ.

Siyasi parti başkanları ziyaretleri kapsamında; Ak parti ilçe Başkanı Veysel Yağmur, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkan Mehmet Şakir DEMİR ve Nesibe Uygun, Saadet Partisi Başkan Veysi Çelebi, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Başkan Ali Bilmez, Gelecek Partisi Başkan İbrahim Şimşek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Başkan Aydın Kurt, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Başkan Şükrü Merdanoğlu vekaleten yerine Başkan Yrd. Mahmut Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkan Derya Zorooğlu ve Yeniden Refah Partisi (REFAH) Başkan Mehmet Ali Ayhan ve parti yönetim kurulunu ziyaret edildi.

hdp2.jpgsadet1.jpghudapar4.jpg

Siyasi partileri ziyaret eden kanaat önderleri dernek yönetimi, derneğin faaliyetleri konusunda bilgi vererek Bismil’in kalkınması ve anakent olması yolunda siyasi partilerden destek istendi.

Bismil’de Siyasi Parti ziyaretinde konuşan Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural” Bismil’de, Bismil Kanaat Önderleri adında dernek açtık. Siyasi partileri ziyaret etmemizin sebebi derneğimizi tanıtıp, amacımızı gayemizi anlatmaktır. Amacımız siyaset yapmak değildir. Amacımız Bismil’e siyasi kimlik gözetmeden hemşerilerimize hizmet etmektir. Bu hizmetimiz ağırlıklı olarak husumetli olan aileleri barıştırmak ve huzuru bulmak için derneğimiz elinden gelen tüm gayretleri sarf edecektir. Ayrıca Bismil’e teknik olarak eğitimde, sağlıkta, asayiş gibi konularda halkımıza nasıl hizmet edebiliriz. Halkımızın sorunlarını dertlerini sıkıntılarını nasıl giderebiliriz nasıl ilgili mercilere götürebiliriz, ilgili mercilerde bunu nasıl takip edebiliriz amacımız gayemiz budur. Dedi.

Kimin niyetinde Bismil için hizmet varsa kapımız sürekli onlara açık olduğunu ifade eden Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural, Bizim tek amacımız Bismil’e hizmet olduğu anımsatarak, Bismil için bir araya gelerek kafa kafaya vererek ilçeye nasıl hizmet ederiz. diye fikirlerimizi ortaya atarak üzerinde konuşuyoruz. Kendi aramızda yaptığımız konuşmada birçok proje bulduk bu projeleri kimin elinde hal oluyorsa ona götürüyoruz Kaymakam’sa Kaymakam’a, Milli Eğitim ise Milli Eğitime Vali ise Vali’ye, Hükümetse, hükümete götürüyoruz. Nerde bitiyorsa oraya götürüyoruz. Diye konuştu.

Başkan Vural, Bismil Kanaat Önderleri Derneği olarak Bizim Bismil halkı için projeler üzerine düşünceleri olduğunu ifade ederek, Projelerimiz; Bismil’de İmar Durumu ve 18. Madde uygulaması, 22/A kapsamındaki arazilerin imara açılması, Bismillin modern şehir olması, Bismil’de Tarıma Dayalı OSB kurulması, Tüm arazilerin suya kavuşması, Mesleki düzeyde Lisans Fakültesi açılması, Dicle ıslah projeleri vb. projeleri yazılı olarak yetkili mercilere müracaatlar yapıyoruz. İnşallah bunlar gerçekleşirse hem halkımız ve çiftçilerimiz daha çok kazanacak gençlerimiz iş sahibi olacak. Kısacası Bismil kalkınacak ve herkes iş sahibi olacak. İlçemizin geliri ikiye üçe katlanacak, böylelikle ilçemiz ihya olacak. Bismil halkı ve siyasi partiler bu konularda bize destek vermelerini istiyoruz. Tek gayemiz Allah rızası için Bismil halkın geleceği ve kalkınmasıdır. Sürekli bize bunu diyorlardı. Bismil’in sahibi yok diyorlardı. buda bizim zorumuza gidiyordu. Onun için biz’de Bismil’i olarak Bismil’e sahip çıkma adına bir araya gelerek özveriyle, hiçbir çıkar gözetmeden Bismil halkına elimizde geldiği kadar hizmet etmeye çalışacağız. Diye konuştu.

Siyasi Parti Başkanları, Bismil Kanaat Önderleri Derneği yöneticilerine yaptıkları nezaket ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, bu çalışmalardan dolayı memnun olduklarını ve kendileri siyasi parti başkanları olarak Bismil halkına hizmet için her çalışmalarınıza destek vereceklerini belirtiler.

Siyasi parti Başkanları ziyaretlerde memnuniyetlerini dile getirerek, ilçemizde özlemle beklediğimiz kardeşlik, dostluk ve birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin güzel sonuçlar doğuracağı ifade edildi.

ak-parti.jpg

hdp3.jpggelecek.jpgmhp.jpgdeva5.jpgchp6.jpgrefah1.jpg

Editör: Haber Merkezi