Bismil Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi okulunda yangın tatbikat eğitimi yapıldı.

Okulda yapılan yangın tatbikatlarına toplam 700 öğrencinin katıldığını ifade eden Bismil İtfaiye Amiri Nedim Arslan; “Öğrencilere, yangın anında neler yapılacağı, nasıl korunacakları ve mahsur kaldıkları alanlardan nasıl çıkışa yöneleceklerini uygulamalı bir şekilde anlattık. Öğrencilere itfaiyenin işleyişi ve görevleri hakkında bilgiler verdik. Daha sonra yangına nasıl müdahale edileceğini gösterdik. Yangın söndürme tüpünün çalıştırılması hakkında da öğrencileri bilgilendirdik. Bismil'deki okullarımızda tatbikatlarımız devam edecek” dedi.

Arslan, “Bu çalışmalarla, eğitimlerle, tatbikatlarla itfaiye teşkilatımızı sürekli zinde tutacağız, görevlerini daha bilinçli ve çabuk yapmalarını sağlamış olacağız” dedi.

Bismil İtfaiye Amiri Nedim Arslan “Amacımız cana ve mala gelecek zararları azaltmak. Tabi gönül ister ki kaza, bela, yangın olmasın ama olduğunda da vatandaşımız bilsin ki itfaiye teşkilatı elindeki tüm imkanları kullanarak hemşehrilerimizin yanında olacaktır. Amacımız en iyi hizmeti en güzel şekilde vererek hayat kurtarmak” diye konuştu. Fotoğraf: Şirin Ataş

Editör: Haber Merkezi