Bismil polisini alarma geçiren olay Bismil, Fatih Mahallesi Barış Bulvarında bulunan Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi'nde yaşandı. Ne zaman yerleştirildiği bilinmeyen ve okulun dış kapısına yerleştirilen pankart ve bomba süsü verilen paket sabah saatlerinde okulun kalorifer kazanının yakmak için gelen okul hizmetlisi tarafında fark edildi.

Bismil, Fatih Mahallesi Barış Bulvarında bulunan Mecit Çelik İmam Hatip lisesinde Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce pankarta asılı bomba süsü verilen paket kutusu dış kapıya asılı olarak bulundu.  Dış kapıda asılan pankart ta (15 Şubat komplosunu Lanetliyoruz PKK HPG) yazısı yazılıydı.
Okul müdürü, kim tarafında yerleştirildiği belli olmayan paketle ilgili polise haber verirken olay yerine gelen emniyet güçleri pakette bomba olması ihtimaline karşılık okula kimseyi alınamadı. Öğrenciler dış kapıda bekletilirken, Diyarbakır’da çağırılan bomba imha ekipleri de pakete fünye yerleştirerek patlattı. Yapılan incelemede paketten patlayıcı çıkmaması başta okul idarecileri, veliler ve polis olmak üzere herkese rahat bir nefes aldırdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada her türlü Eğitimi engelleyecek hareketleri kınıyoruz. Şeklinde konuştu.
Polis, pankart ve bomba süsü paketi yerleşen kişi veya kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

 4.20120206105235.jpg5.20120206105253.jpg6.20120206105326.jpg

Editör: Haber Merkezi