İmam Hatip Okulları tarafında düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği saat 10.00 da başladı. Düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, STK temsilcileri ,Siyasi Parti temsilcileri , Daire amirleri, , okul müdürleri,öğrenciler ve veliler katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Metin Çelebi konuşmasıyla devam etti.
Çelebi; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğum yıldönümü; tüm insanlığa barış, huzur,  mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum.
Peygamberimiz; Hz.Muhammed( s.a.v.) insanlar içinden seçilmiş, inanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamberdi.
Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. O hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere hiçbir cana kıymamıştır. Sevgili Peygamberimiz bir sözlerinde bu hususu şöyle dile getirmektedir. "Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir”
Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiş ve bu hususta da şöyle buyurmuştur: "Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz”
Hayatın gayesinin, yaratılışın mânâsının silindiği yok olduğu, her şeyin mânâsız görüldüğü bir ortamda başıboşluk ve hüzün girdaplarında boğulan günümüz insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir seviyeye gelmiş ama buna karşın ruhunu kirletmiş, gönlünü paslandırmış ve çürütmüştür. İnşallah O’nu anmak için yapılan bu tür faaliyetler okyanusta damla misali de olsa kalplerin tekrar dirilmesine, ruhların hayat bulmasına,  güven ve adalet esasına dayalı bir insanlığın inşaasına vesile olur. Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî anlayışın zerrelerimize kadar aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dileklerimle sizi en kalbi duygularla selamlıyor ve Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Ardında kürsüye davet edilen İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş; “Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu temasıyla bu sene Diyanet İşleri başkanlığı tarafından seçilen konunun  çok önemli olduğu, hem toplum olarak hem de İslam dünyası olarak maalesef güven ile ilgili sorunlar yaşıyoruz. İslam toplumları da bir güven bunalımı içerisinde. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tarafından tarif edilen gerçek müminlerin nasıl olması gerektiğini iyi çözümlemek ve kendi hayatımızda da bunun en güzel örneklerini vermek zorundayız. Güven duyulan bir birey olabilmek için de bizlere emanet edilen Kuran-ı Kerim ve sünnetleri merkeze alarak hayatlarımızı bu doğrultuda devam ettirmeliyiz” dedi.
Yapılan konuşmaların akabinde İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerle salondakilerin duygu dolu anlar yaşadı. İlahi ve Şiir dinletilerinin ardından yapılan dua ile program son buldu. 

1-055.jpg2-061.jpg03-092.jpg02-118.jpg03-091.jpg04-056.jpg05-035.jpg
 

Editör: Haber Merkezi