Bismil İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Doğu Şubeleri Koordinatörü Salih Sağır ve İlim Yayma Cemiyeti Orta Anadolu Koordinatörü Şakir Cangil başkanlığında istişare toplantısı yaptı.

İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şubesi İstişare Toplantısı, İlim Yayma Cemiyeti Doğu Şubeleri Koordinatörü Salih Sağır başkanlığında Veka Restaurant Cafe salonunda sabah kahvaltısı ile yapıldı.

İstişare Toplantısına İlim Yayma Cemiyetinin Bismil Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, yöneticileri, cemiyetin idarecileri katıldı. İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Muhammed Şerif Aras çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aras, “Hepiniz istişare toplantımıza hoş geldiniz. Biliyorsunuz biz hep birlikte daha büyük ve daha güçlüyüz. Cemiyetimiz son  yaptığı faaliyetlerle ilkleri gerçekleştiriyor.dedi.

Daha sonra İştişare toplantısına katılanlar tek tek söz alıp düşünceleri dile getirdi ve  gelecekte yapacakları projelerini anlattılar.

İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şubesi, Veka Restaurant Cafe binasında düzenlediği İstişare toplantısının ardından açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Doğu Şubeleri Koordinatörü Salih Sağır, İlim Yayma Cemiyeti'nin  "Şube çalışmalarımızın yanında, yurt, konukevi ve öğrenci evi faaliyetlerimiz oluyor. Şu anda sadece Türkiye genelinde 25 bin yatak kapasitesine sahip yurt hizmeti veriyoruz. Bunun yanı sıra öğrencilerimize burs imkanları sağlıyoruz. Yurtlarımız sadece konaklama yeri değil. Burada kalan öğrencilerimize dünyaya, hayata ve topluma karşı sorumluluklarını öğretmeye çalışıyoruz. Bununla beraber halka yönelik yaygın eğitim çalışmalarımız oluyor. Doğuda ilk toplantımızı Bismil'de Bismillah diyerek açıyoruz. Faaliyetlerimizin de artarak devam edeceğine inanıyoruz." dedi.

ca0ceab4-3de6-4a9f-8fe8-6e3e2f743879.jpg

Türkiye’nin en köklü Sivil toplum kuruluşundan biri olan ve yaptıkları ilmi çalışmaları ile tanınan İlim Yayma Cemiyeti  Bismil'de 4 yıl önce Şube açtı.

İlim Yayma Cemiyeti Bismil'de Aralık köyü kooperatif mezrası Kızılyar mevkii Jandarma bitişinde yapımı devam eden, İmam hatip Lisesi ve Öğrenci yurdu inşaatı bitme aşamasına geldi. Yakında açılışı yapılacak olan Bismil İlim yayma Cemiyeti İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu. hizmette açılacak.

Bismil'de Mehmet Zekeriya Erdem'in  girişimleri sonucu Bismil İlim Yayma cemiyeti İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci yurdu inşaatı başlatıldı. 2013 yılında o zamanda Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'nın Bismil ilçesinde açılış ve ziyarette, İnşaatı yapımı devam eden, Bismil İlim Yayma cemiyeti İmam hatip Lisesi ve Öğrenci yurdunda incelemelerde bulunmuştu.

TUM BASKI VE ENGELEMELERE RAĞMEN İNŞAATI BAŞLATILDI.

Bismil İlim Yayma cemiyetinin ilk kuruculardan Mehmet Zekeriya Erdem,  Bismil'de Cemiyetin bir kaç  fedakâr kişinin girişimiyle açıldığı ve tüm baskı ve engellemelere ve ruhsat sorunlarına rağmen  kısa surede, Bismil İmam Hatip Lisesini ve Öğrenci yurdunu  faaliyete koyarak hizmet çalışmalarına başladığını belirtti. Türkiye’nin 81 İlinde ve ilçelerde öğrenci yurduyla hizmet sunduklarını hatırlatan Erdem, “Bu yurtlarımızda binlerce öğrenci okumaktadır. Bu rakamları daha da artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. İlim Yayma Cemiyeti, Ülkenin en köklü cemiyetlerindendir. Bu cemiyetlerden ben dahil olmak üzere birçok insan fayda görmüştür. Bu topraklarda İslam davası yüceltmek adına uğraş göstermektedir. Diyebiliriz Ki İlim Yayma Cemiyeti bütün STK’ların baba ocağıdır.” ifadelerini kullandı.

Bismil'de ülkede hayırsever vatandaşların yardımlarıyla İlim yayma Cemiyeti İmam hatip Lisesi ve Öğrenci yurdunu kazandırıldığını vurgulayan İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Muhammed Şerif Aras ise Bismil ilçesinde erkek öğrencilerin kalabileceği modern bir yurt oluşturulduğu ve burada dinine, bağlı gençleri yetiştirmek istedikleri ifade etti.

223486fe-f700-468d-8f2d-fc2a9f400580.jpg02a9bb86-60a2-4caa-ad7a-fc0e98d2a1f9.jpg

111b18c5-572a-4c3c-8087-8c5b4bd2e3e9.jpg00991d80-6924-42d2-b1a2-7e4624293b30.jpg

Editör: Haber Merkezi