İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şubesi, 6’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. 

Kongrede mevcut başkan Mehmet Şerif Aras güven tazeledi. Kongreye STK temsilcileri, İş adamları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Selahaddin Eyyübi Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede, misafirlere sabah kahvaltısı ziyafetti veridi. Kongre okunana kuran-ı kerim ile başladı. 

Selamlama konuşmasını yapan Mehmet Şerif Araz, Rabbim bizleri adı güzel, kendi güzel Muhammed Mustafa’ya (sav) layık bir ümmet olan kullarından eylesin inşallah. Rabbim tüm Müslümanların yar ve yardımcısı olsun. Bu gibi faaliyetler İslam aleminin (ümmetin) birliğine, beraberliğine, kurtuluşuna vesile olmasını yüce Rabbimden ( Allah’tan) temenni ediyorum, diyerek konuşmasını duayla başlattı. 

İlim Yayma Cemiyet’imizin 13. kuruluş yıl ve 7’nci olağan kongremiz münasebetiyle sizlerle bir arada olmaktan, bu gurur tablomuza şahitlik etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum diyen Araz”  Bizleri bir araya getiren, hasret gidermemize, hasbihal etmemize vesile olan önce Allah’a ve sizlere teşekkür ediyorum. Ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan İlim Yayma Cemiyeti’nin 13. Yıldönümü yani 7. olağan kongre programının hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.
Bundan 70’ncı yıl önce 1951’de,  İlim Yayma Cemiyeti’ni kuran 68 hayırsever büyüğümüzü şükranla, tazimle, rahmetle yad ediyorum. Allah onlara rahmet etsin. Mekânları cennet olsun.

Allah’a hamdolsun tam 13. yıldır büyük bir özveriyle, gayretle hak için, adalet için, ilim ve irfan için emek veriyor, mücadele ediyoruz. Evet, bundan 13 yıl önce Bismil’imiz de kısıtlı imkânlarla yokluk ve yoksulluk içinde, ama halis niyetlerle, dualarla toprağa dikilen fidan bugün koca bir çınara dönüştü. Bismil İMAM HATİP Fen Lisesi. SELAHADDİN EYYÜBİ ÖĞRENCİ YURDU inşa ettik. “ Dedi.

Araz” İlim Yayma Cemiyeti’nin tarihi, bu aziz milletin öz evlatlarının hikâyesidir..  Şüphesiz 13. yıl önce cemiyeti kuranlar ‘bismillah’ diyerek bu adımı atarken ‘Hayrun nas men yenfeûn nas’ (İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır) düsturunu şiar edinerek adımlarını attık. Sabrettik, azimle, kararlılıkla yolumuza devam ettik. Yurtlarda, imam hatip okullarında, evlerde geleceğimizin teminatı olacak şuurlu bir gençlik yetiştirmek için fisebilillah gayret gösteren camianın insanlarıyız.

İlim Yayma Cemiyetimiz 13. yıldır büyük bir mücadele yürüttü yürütüyor. Fakat görünen o ki daha fazlasını yapmamız lazım. Olay sadece fiziki mekân, fiziki şartlar güzelleştirmek değil. Kaliteli ve imanlı bir gençlik yetiştirmektir gayemiz.
Asım’ın Neslini yetiştiremezsek, yaptığımız onca toplantılar, programlar, camiler, medreseler, sohbetler ve onca hizmetin ne anlamı var ki. Sadece görüntüleri olur.” Söyledi.

Her şey insan için, şüphesiz ki her şey sizler, bizler ve gençler için. Her şey insanla kaim, eğer biz evlatlarımıza ve gençlerimize doğruyla yanlışın, iyiyle kötünün, zalimle mazlumun, Hakk’la batılın farkını öğretmek, iman ve amel bakımından onları olgunlaştırmalıyız diyen Araz” , yaptığımız hizmetlerin bu şekilde anlamı kazanacak ve Başarılı oluruz.
İşte Asım’ın Nesli İnşallah böyle bir nesil. Yeni nesilleri bu anlayışla yetiştirmeyi başaracağız. Biz inanıyoruz, güçlüyüz ve yolumuza aynen bu şekilde devam edeceğiz. Çünkü bizler hak davanın, hakkın davetçileriyiz.”Dedi.

Bizler tebliğ etmekle mükellefiz, muvaffakiyet Allah’tandır.
Araz” Bir kez daha kuruluşumuzun 7. olağan kongresi hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar cemiyet çatısı altında emek veren, çaba gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete irtihal eden büyüklerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Ve şu anda bu kongre öncesi hizmet veren kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yeni dönemde görev alacak kardeşlerime de şimdiden başarılar diliyorum. “ Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun, sağlıcakla kalın sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi