Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından yapılan çalışmalar sonucu Bismil ilçesine Tescil Bürosu açılarak vatandaşların işleri kolaylaştırıldı.

Bismil’de faaliyete geçen Tescil Bürosunun Bismil esnafı ve ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Bismil Ticaret borsası Tescil Müdürü Sıtkı Yavuz, Bismil ilçemize yakışır bir ticaret merkezi oluşturmak Bismil buğdaycılar pazarında Ticaret borsası Bismil Şubesi tescil bürosu açıldı. Dedi.

Bismil’e Yatırım Çağrısı

Bismil ilçesinde Ticaret Odası Şubesi açılmasına öncülük eden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, işadamlarına ilçeye yatırım çağrısında bulundu.

Bismil’de Ticaret Odası Şubesi hizmete giren Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bismil’de, ilçenin gelişmesi için işadamlarına yatırım çağrısı yapan DTSO Yönetim Kurulu Bismil ticari anlamda Diyarbakır ilçelerine göre lokomotif bir konumdadır. Bismil’de 1 milyon 600 Bin dönüm araziye sahip şu an %30 sulanabilir araziye sahiptir. Silvan barajının bitmesiyle Bismillin Silvan tarafı yaklaşık 800 bin arazi suya kavuşacak. Bismillin geliri 3’e katlanacak diye konuştular.

Ticaret Borsası Bismil Tescil Bürosu Müdürü Sıtkı Yavuz, Bismil gelişmeye müsait bir ilçe, bu potansiyel ve stratejik konumun yatırımlarla güçlenebilmesi ve ilçenin sanayileşmeye giderek ekonomik anlamda kalkınabilmesi için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini söyledi. 

Hizmete giren Ticaret Borsası Tescil Şubesi, Tescil Müdürü Sıtkı Yavuz ve Yazı İşleri Müdürü M. Recep Eser görev yapmaktadır.

 

Editör: Haber Merkezi