Sergiye Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük ve Eşi Dr.Fadime Başıbüyük, Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Baştabip Dr.Vefik Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Kemal Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Menduh Bülbül, Jandarma Karakol Komutanı Serkan Sucu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Gülseven, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve vatandaşların  yoğun katılımı ile gerçekleştirilen sergide, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Gülseven, halkın okuma-yazma ve mesleki kurslarda eğitilmesi konusunda Kaymakamımızın direktifleri doğrultusunda çalışmalarımıza hızlı bir tempoyla devam etmekteyiz, mesleki kurslar yanında İlçemizde toplam 9000 kişi okuma yazma bilmemektedir bu yılki hedefimiz okuma yazma bilmeyen bu vatandaşlarımızdan 6000 kişiye okuma yazmayı öğretmektir. Bu konuda eğitim öğretime verdiği önem ve bizlere sağladığı sınırsız desteklerinden dolayı Kaymakamımıza halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz, dedi.

Açılış konuşmasından sonra Tepe İlk Öğretim Okulu folklor ekibi davul-zurna eşliğinde yöresel halk oyunlarımızla katılımcılara bir gösteri sergiledi.

Açılış kurdelasının kesilmesinden sonra kursiyerlerin kurs süresince hazırladıkları ürünler misafirler tarafından büyük beğeni topladı..

Sergiyi tanıtan kursiyerlere bundan sonra evlerinde bu ürünleri hazırlayıp aile ekonomilerine katkı sağlamalarını isteyen Kaymakam Harun Başıbüyük , böylece verilen kursun da amacına ulaşacağını belirtti.

Tepe İlköğretim Okulunda 2011 SODES kapsamında Yürütülmekte olan Tepeden Sanata Tırmanış projesinde eğitim alan öğrencilerin solo ve koro şeklinde yaptığı müzik gösterisi ve kurslar kapsamında üretilen ürünlerin kursiyerler tarafından düzenlenen defile ile sergilenmesi sonrası sergi sona erdi.

8.20120418193719.jpg9.jpg10.20120418193743.jpg

Editör: Haber Merkezi