Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde sosyal destek programı (SODES) kapsamında Destek gören ‘’Yarınlar Umut Olsun’’projesi çerçevesinde öğrencilere ücretsiz Seviye Belirleme Sınavı(SBS)’ye yönelik 220 öğrenciye kurs hizmetinin  ve 1500 öğrenciye Etüd hizmetinin verildiği. Bismil Okuma salonu törenle hizmete açıldı. Bismil İlçesinde   hizmet vermekte olan Hacı Metin Palancı Okuma salonuna, SODES kapsamında İkinci okuma salonu da  hizmete girmiştir

                Diyarbakır Valiliği ve Bismil Genç İş adamları derneği(BİGİAD) işbirliğinde Altıok mahallesindeki okuma salonunun açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal YILMAZ, tüm kurum amirleri, Eğitimciler ile vatandaşlar katıldı.

BİGİAD Başkanı Mahsum ALTAY: Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yapacağımız en büyük yatırım eğitimdir dedi. Bu yaptığımız eğitim seferberliğinde bizden desteğini esirgemeyen Diyarbakır SODES proje birimine, üyelerimize, açılışa katılan tüm kurum amirlerine, eğitimcilere ve vatandaşlara teşekkür etti.

İlçe Milli eğitim Müdürü Kemal Yılmaz: Açılışta yaptığı konuşmada, SODES projelerinin önemine işaret ederek, devlet ile sivil toplum örgütlerinin ortak çalışmasıyla çocuklara daha etkin ve verimli eğitimler verilebileceğini ifade etti. Yılmaz, okuma salonunda ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz SBS kursu verileceğini bildirdi. Yılmaz, şöyle devam etti: Sosyal Destek Programı, istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır dedi. Konuşmasının ardından kurdele kesilmesi ile okuma salonu hizmete açıldı.

Editör: Haber Merkezi